Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Atliek uzzināt pirmo un pēdējo

Anatolijs Kreipāns
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (izpilda sitienu ar galvu)
Raimonds Krollis (izpilda sitienu ar galvu) Foto: Valmiera FC/Facebook

​Latvijas čempionu kauss futbolā "Optibet" virslīgas priekšpēdējā 35. spēļu kārtā tika vests uz Salaspili. Pastāvēja iespēja, ka "Valmiera FC" jau var kļūt par čempioni – ja valmierieši uzvar "Super Nova" komandu, bet tuvākais sekotājs "Riga FC" nospēlē kaut vai neizšķirti Tukumā, tad titula ieguvējs ir zināms. Ticamība tam bija visai maza, bet tomēr – katram gadījumam vedam kausu uz Salaspili. Abi pretendenti uz titulu uzvarēja, un čempions tiks noskaidrots tikai pēdējā spēļu kārtā. Čempions kļūs kļūs zināms Rīgā vai Liepājā.

Priekšpēdējā kārtā RFS un FK "Liepāja" komandu spēlē noskaidrojās bronzas medaļu ieguvēji un līdz ar to komanda, kura nākamsezon spēlēs UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīrā. 0:0, un tā būs eksčempione RFS komanda. Liepājniekiem tikai uzvara vēl atstāja izredzes uz trešo vietu, pirmajā puslaikā viņiem arī bija vairāk iespēju gūt vārtus (vienreiz RFS glāba vārtsargs Pāvels Šteinbors), taču labākā iespēja gūt vārtus pirmajā puslaikā bija RFS komandai (Emersonam).

Otrais puslaiks tika gaidīts ar nepacietību – Liepājas komandai taču tagad jādara viss iespējamais, lai uzvarētu, jāriskē, beigās, ja vēl nav panākts vēlamais rezultāts, jāiet uz visu banku, jo neizšķirts vai zaudējums – tas šajā gadījumā liepājniekiem bija līdzvērtīgi slikti. Nekas tamlīdzīgs nenotika. Pēdējās minūtēs, kad komandas tamlīdzīgās situācijās mēdz spēlēt pat avantūristiski riskanti, kad tiek spēlēts uz "visu vai neko", uzvaras vārtus drīzāk varēja gūt RFS komanda (vienreiz glāba vārtsargs Krišjānis Zviedris, vienreiz gūtie vārti netika ieskaitīti, jo iepriekš bija aizmugure). Liepājnieku emociju vilnis vairs nebija virsotnē...

Nogurums? Droši vien arī tas, jo ir jau sezonas beigas, taču RFS nogurumam vajadzētu būt vēl lielākam, jo pirms trim dienām bija spēle ar "Fiorentina". Neveiksme pēc neveiksmes pārvarēt RFS aizsardzību radīja neticību iespējai uzvarēt? Arī tas var būt. Ietekmēja galvenā trenera Tamaza Pertijas neatrašanās uz rezervistu soliņa (diskvalifikācija par trim brīdinājumiem)? Diezin vai, jo, atrazdamies arī aiz komandas soliņa un aiz tribīnes augstākās rindas, viņš bija labi dzirdams. Dzirdēju, ka decembrī Liepājas komanda grasās doties uz turnīru Turcijā, kur jau tiks skatīti arī ārzemju spēlētāji. Tā ir laba ziņa. Tā ir zīme, ka nākamsezon FK "Liepāja" būs vēl mērķtiecīgāka. Taču tas noteikti nenozīmē, ka šīs sezonas pēdējā spēlē Liepājā ar potenciālo čempionu "Valmiera FC" viesi var cerēt kaut uz nelielām atlaidēm. Nebūs.

Abi titula pretendenti uzvarēja diezgan pārliecinoši, kaut gan spēļu rezultāti ir diezgan atšķirīgi - "Valmiera FC" uzvarēja Tukumā ar 6:1, bet "Riga FC" uzvarēja Salaspilī ar 2:0. Divus vārtus valmieriešiem guva Raimonds Krollis, kura rēķinā tagad ir 24 gūti vārti.

Jūrmalas "Spartaks" ar 1:0 pārspēja FK "Auda" un līdz ar to izvairījās arī no iespējamajām pārspēlēm par vietas saglabāšanu virslīgā.

FK "Metta" nebija uzvarējusi BFC "Daugavpils" komandu jau 10 spēlēs pēc kārtas (9 zaudējumi), turklāt šosezon divreiz pēc kārtas zaudēja ar 2:3, būdama pirms tam vadībā ar 2:0. Ne tikai un ne tik daudz tāpēc metiešiem bija svarīgi pārtraukt šo neveiksmju sēriju – to prasīja situācija turnīra tabulā. Taču... Atkal 2:3. Trešo reizi pēc kārtas. Un tagad ir skaidrs, ka pēdējā kārtā noskaidrosies arī tas, kura komanda ieņems 10. vietu. Un izkritīs no virslīgas? Varbūt...

Atcerēsimies par vēl neizskatīto FK "Auda" apelāciju – ja tā tiek apmierināta, tad metieši zaudē trīs punktus, un tad jau ir pavisam cita situācija. Pašreiz FK "Metta" apsteidz "Super Nova" komandu par diviem punktiem. Ja savstarpējā spēlē pēdējā spēļu kārtā uzvar viena vai otra komanda, tad apelācijas izskatīšanai vairs nav nekādas nozīmes, bet ja spēle beidzas neizšķirti... Ceru, ka vismaz nedaudz neērti jūtas tie mūsu lēmēji, kuri divus mēnešus nespēja izskatīt metiešu protestu.

Pēdējā spēļu kārtā "Valmiera FC" spēlēs Liepājā, bet "Riga FC" savā laukumā "Skonto" stadionā uzņems RFS komandu. Kur atradīsies Latvijas čempionu kauss? Pusceļš starp Rīgu un Liepāju esot Brocēni. Varbūt katram gadījumam pasūtīt ceļu policijas pavadību, ja līdz spēļu pēdējām minūtēm nav zināms, kura komanda būs čempione? Vēl ir arī helikopteri...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu