"Wizards" prezidents komentē plānus attiecībā uz Porziņģi un Kuzmu (153)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Kails Kuzma
NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Kails Kuzma Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" prezidents Tomijs Šepards intervijā "NBC Sports Wshington" komentējis komandas vadības plānus attiecībā uz Kristapu Porziņģi un Kailu Kuzmu.

9. februārī plkst. 22.00 pēc Latvijas laika noslēdzās šis sezonas maiņas darījumu logs. "Wizards" kluba vadība neiesaistījās vērienīgos darījumos un komandas sastāvu sevišķi neizmainīja.

Porziņģis pēc šīs sezonas var izmantot spēlētāja opciju. Viņš var kļūt par brīvo aģentu un vasarā izskatīt arī citu klubu piedāvājumus. Vai arī viņš var pagarināt līgumu uz vienu gadu un nākamsezon saņemt algu 36 miljonus ASV dolāru.

Arī Kurzmam pēc šīs sezonas ir iespēja izmantot spēlētāja opciju - kļūt vasarā par brīvo aģentu vai arī pagarināt līgumu ar "Wizards" uz vienu sezonu un saņemt atalgojumu 13 miljonu dolāru apmērā.

Ir diezgan skaidri zināms, ka Kuzma atteiksies no viena gada līguma un vasarā kļūs par brīvo aģentu, lai parakstītu ilgtermiņa līgumu par lielāku atalgojumu, nekā tas ir šobrīd (šosezon 13 miljoni dolāru).

"Paturot sastāvā Kailu, domāju, esam skaidri norādījuši, ka viņš ir mūsu prioritāte starpsezonā," sacīja "Wizards" prezidents, norādot uz plāniem vienoties ar Kuzmu par jaunu līgumu uz vairākām sezonām.

Porziņģis iepriekš norādījis, ka viņš drīzumā gaidāmajā sezonas pārtraukumā, kas būs saistībā ar NBA Visu zvaigžņu spēles pasākumiem (no 17. līdz 19. februārim), pieņems lēmumu attiecībā uz līguma detaļām.

"Pieņemot, ka Kristaps izvēlēsies kļūt par brīvo aģentu, arī viņš būs mūsu prioritāte starpsezonā. Tas ir viņa lēmums, un mēs to izskatīsim, kad tas taps zināms," norādīja Šepards.

"Wizards" patlaban ar 25 uzvarām un 29 zaudējumiem ieņem 11. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, atrodoties gan ārpus "play-in", gan "play-off" zonas. 

Vašingtonas kluba ilggadējā zvaigzne Brdelijs Bīls traumu dēļ piedalījies tikai 32 no šosezon 54 aizvadītajām spēlēm. Porziņģis izlaidis astoņus, Kuzma trīs mačus.

"Kad spēlētāji ir veseli, mums ir laba komanda," uzskata Šepards, cerīgi raugoties uz sezonas turpinājumu.

27 gadus vecais Porziņģis šosezon 46 mačos vidēji guvis 22,7 punktus, kas ir labākais rādītājs "Wizards" komandā.

Otrs rezultatīvākais spēlētājs Vašingtonas klubā ir 29 gadus vecais Bīls, kurš 32 spēlēs vidēji atzīmējies ar 22,2 punktiem.

Savukārt 27 gadus vecais Kuzma piedalījies 51 spēlē un vidēji iemetis 21,3 punktus.

Komentāri (153)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu