Lietuva grasās atņemt pilsonību sporta leģendai, kurai ir ciešas saites ar Putina tuvāko loku (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Margarita Drobjazko un Povils Vanags
Margarita Drobjazko un Povils Vanags Foto: 15min.lt

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite sākusi procesu, lai valsts daiļslidošanas leģendai Margaritai Drobjazko atņemtu pilsonību.

Bilotaite pieprasījumu nosūtījusi Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam, kurš pieņems galīgo lēmumu par to, vai atņemt pilsonību.

Kā vēsta "Eurosport", Drobjazko tiek pieprasīts atņemt pilsonību, jo viņa piedalījusies Kremļa preses pārstāvja Dmitrija Peskova sievas Tatjanas Navkas rīkotajā daiļslidošanas šovā.

Navka ir 2006. gada olimpiskā čempione dejās uz ledus un divkārtēja pasaules čempione. Viņai ir ciešas attiecības ar smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un Drobjazko cieši sadarbojusies ar viņu. Tas ir viens no pamatojumiem, lai viņai atņemtu 1993. gadā piešķirto Lietuvas pilsonību.

51 gadu vecā Drobjazko ne tikai piedalījusies Navkas rīkotajos pasākumos, bet arī tur pelna lielu naudu, vēsta mediji.

Pēc Bilotaites domām, Drobjazko piedalīšanās šādos pasākumos palīdz veidot priekšstatus par Krieviju kā lielvaru, kas rīko augstākā līmeņa starptautiskas sacensības. Tas savukārt izplata Krievijas režīma radīto naratīvu un propagandu.

Lietuvas pilsone Drobjazko nav nosodījusi Krievijas izvērsto karu Ukrainā.

Drobjazko joprojām ir arī Krievijas pilsonība.

Pilsonības likuma grozījumi tika sagatavoti, reaģējot uz pagājušajā vasarā izcēlušos sašutumu par Drobjazko un viņas vīra un daiļslidošanas partnera Povila Vanaga rīcību, kad viņi augustā piedalījās šova programmā Krievijas pilsētā Sočos. Izrādi organizēja Navka.

Pēc Drobjazko un Vanaga uzstāšanās Sočos Nausēda atņēma viņiem 2000. gadā piešķirto Lietuvas valsts apbalvojumu - Ģedimina ordeņa Bruņinieka krustu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu