Video Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas kausu sāk ar divām uzvarām un iekļūst ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu izlase otrdien Jeruzalemē ar divām uzvarām uzsāka Eiropas kausu 3x3 basketbolā, uzvarot grupā un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pirmajā D grupas mačā ar piekto numuru izsētā Latvija, kuras sastāvā spēlē Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis, Mārcis Osis un Zigmārs Raimo, ar 22:10 sagrāva Kipru (31.).

Pa septiņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām sakrāja Osis un Lācis, sešus punktus un astoņas atlēkušās bumbas Lasmaņa kontā, kurš ar divpunktu metienu noslēdz spēli, bet divus punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Raimo.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar četriem punktiem bija Hristoss Loizidess.

Otrajā spēlē Latvija ar 21:15 apspēlēja Beļģiju (4.), uzvarot grupā.

Uzvaras grozu ar pustālo metienu divas minūtes un divas sekundes pirms spēles beigām guva Raimo.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar astoņiem punktiem bija Lācis, pa sešiem punktiem guva Lasmanis un Raimo, bet vienu punktu pievienoja Osis.

Pretiniekiem astoņus punktus guva Denniss Donkors, bet piecus - Tibo Fervorts.

Divas labākās D grupas komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur ceturtdien Latvija spēlēs ar otro vietu B grupā ieguvušo Čehiju (14.), bet Beļģija - ar Lietuvu (2.).

Latvijai šajā turnīrā, izņemot Lasmani, nespēlē ierastie pamatsastāva spēlētāji Nauris Miezis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš

Latvijas izlase, spēlējot dažādos sastāvos, šosezon jau izcīnījusi divus lielus panākumus - trešo vietu Pasaules kausa izcīņā un uzvaru Eiropas spēlēs.

2017. gadā Latvijas komanda izcīnīja Eiropas čempionu titulu, 2018. un 2022. gadā - sudraba medaļas. Visi trīs panākumi gūti, spēlējot olimpiskajā sastāvā.

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase finālturnīram nekvalificējās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu