Par “Cewood” Latvijas kausu volejbolā cīnīsies SK “Jēkabpils Lūši” un “Ezerzeme”/DU volejbolisti un RVS/LU un VK “Jelgava” volejbolistes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Sestdien “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā “Cewood” Latvijas kausa volejbolā pusfinālos uzvarēja un izšķirošajā cīņā tiksies SK “Jēkabpils Lūši” un “Ezerzeme”/DU vīriešu un RVS/LU un VK “Jelgava” sieviešu komandas.

Vispirms sieviešu sacensībās pusfinālā kausa pašreizējās īpašnieces RVS/LU volejbolistes ar 3-0 (25:19, 25:9, 25:11) apspēlēja “Mārupes SC”.

Pirmo punktu spēlē guva mārupietes, taču rīdzinieces atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, viegli uzvarot pirmo setu. Otrajā setā RVS/LU klājās vēl labāk, panākot 24:4. Nekas spēles ritējumā nemainījās arī trešajā setā.

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīta diagonālā spēlētāja Anete Čelnova, bet Mārupes vienībā – pirmā tempa spēlētāja Jeļena Ceplīte.

Otrā pusfinālā VK “Jelgava” ar 3-1 (25:19, 15:25, 25:20, 25:22) pieveica iepriekšējās sezonas finālistes RSU/MSĢ volejbolistes.

Pirmajā setā jelgavnieces izšķirošo izrāvienu veica seta sākumā, kad četru punktu izrāvienu ar diviem pēc kārtas uzbrukumiem pabeidza cēlāja Sanda Visočanska. Arī otro setu pēc Simonas Rozītes bloka ar 3:0 vadību sāka VK “Jelgava”. Uz to ar 4:0 izrāvienu atbildēja rīdzinieces, pēc Bonijas Beātes Runces “eisa” izvirzoties vadībā ar 5:4, bet pēc vēl viena 4:0 izrāviena, trīsreiz kļūdoties jelgavniecēm, panāca 12:7, aizvadot setu līdz uzvarai.

Trešajā setā ilgu laiku vadībā bija RSU/MSĢ, bet pēc Runces kļūdas uzbrukumā un septiņu punktu sērijas jelgavnieces panāca izšķirošo pārsvaru 16:10. Savukārt ceturtais sets pagāja kā šūpolēs. Pēc Karmenas Strukas “eisa” rīdzinieces panāca 12:8 savā labā, bet nākamos četrus punktus guva jelgavnieces, Visočanskai ar netveramu servi panākot 12:12. Pēc Agijas Ankevicas uzbrukuma rīdzinieces panāca daudzsološo 22:19, taču atlikušos punktus šajā spēlē guva VK “Jelgava”, spēli ar rezultatīvu bloku pabeidzot Rozītei.

VK “Jelgava” vienībā 17 punktus guva Līva Sola, bet pa 12 punktiem – Amanda Regute un Linda Liniņa. RSU/MSĢ 16 punktus guva Struka, kura pa trim punktiem guva ar servi un blokā, 13 punktus guva Ankevica un 10 – Runce.

Par abu komandu labākajām spēlētājām tika atzītas rezultatīvākās volejbolistes – Struka un Sola.

Pagājušā gada finālā RVS/LU uzvarēja RSU/MSĢ komandu trijos setos.

Vīriešiem vispirms pērnā gada fināla atkārtojumā SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ar 3-2 (19:25, 23:25, 25:22, 25:22, 15:13) pieveica pašreizējo kausa glabātāju “RTU Robežsardze/Jūrmala”.

Pirmajā setā pēc triju punktu izrāviena, ko ar “eisu” pabeidza Armands Āboliņš, jēkabpilieši panāca 11:8 pārsvaru. Jūrmalnieki pēc Jāņa Medeņa kļūdas uzbrukumā atbildēja ar četriem punktiem, panākot 12:11 pārsvaru, bet pēc Medeņa sekmīga uzbrukuma nākamajā izspēlē vairs ne reizi neļāva “lūšiem” izlīdzināt rezultātu, setu uzbrukumā pabeidzot Matīsam Gabdulļinam.

Otrajā setā Patriks Pinka ar uzbrukumu palīdzēja “RTU Robežsardze/Jūrmala” panākt 10:7 pārsvaru, taču jēkabpilieši atspēlējās un pēc Zigurda Adamoviča uzbrukuma pirmajā tempā panāca 17:15 vadību. Seta iznākumu izšķīra četri jūrmalnieku pēc kārtas gūtie punkti, pēc Jāņa Pallo bloka panākot 24:20. Pretinieki atspēlēja tikai trīs setbumbas, Jānim Teikmanim uzbrukumā pabeidzot setu ar jūrmalnieku uzvaru.

Trešo setu pēc Adamoviča uzbrukuma “lūši” sāka ar 4:1, un jūrmalnieki pirmoreiz izvirzījās vadībā vien seta vidū pēc Eduarda Stieģeļa kļūdas uzbrukumā (11:10). Medenim divreiz pēc kārtas ieservējot “eisus” un divreiz uzbrukumā kļūdoties pretiniekiem, Jēkabpils vienība panāca pārsvaru ar 17:14, bet pēc Medeņa uzbrukuma – pat 20:16. Tuvāk par viena punkta deficītu jūrmalniekiem tikt neizdevās, punktu setam ar divām kļūdām pieliekot jūrmalniekiem.

Ceturtajā setā pēc Dmitrija Špakova kļūdas piespēlē “lūši” panāca 2:0, taču pēc divām jēkabpiliešu kļūdām pretiniekiem jau bija 6:3 pārsvars. Nākamos trīs punktus guva SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti, pēc Adamoviča uzbrukuma rezultātu izlīdzinot. Seta turpinājumā pārsvarā vadībā bija “lūši”. Pēdējoreiz mačā, kā vēlāk izrādījās, “RTU Robežsardze/Jūrmala” vadībā bija pēc Adamoviča kļūdas uzbrukumā (16:15), setu ar bloku pret Gabdulļinu pabeidzot Stieģelim.

Piektajā setā jūrmalnieki ne reizi nebija vadībā, četrreiz pēc seta sākuma panākot neizšķirtu (pēdējoreiz – 8:8), bet par izšķirošo kļuva Āboliņa “akmens”, ar servi panākot 10:8 pārsvaru. “Lūšu” iekļūšanu finālā uzbrukumā noformēja Medenis.

Uzvarētājiem 26 punktus, četrus gūstot ar servi, guva Medenis, 20 punktus, uzbrūkot ar 68% efektivitāti, guva Adamovičs, bet 16 punktus – Stieģelis.

Jūrmalas komandas labā 17 punktus guva Teikmanis, 16 – Gabdulļins, 14 – Pinka, 12 – Aleksejs Formaņickis, uzbrukumā gūstot punktus deviņos no 12 uzbrukumiem, un 11 – Jānis Pallo, kurš izcēlās ar pieciem blokiem.

Par labākajiem savās komandās tika atzīti Teikmanis un Adamovičs.

Otrā pusfinālā Latvijas čempione “Ezerzeme”/DU ar 3-0 (25:14, 25:17, 25:18) apspēlēja vienīgo Nacionālās līgas komandu četriniekā “Vecumniekus”.

Pirmajā setā visu laiku vadībā bija daugavpilieši, pēc Mārtiņa Jansona bloka un pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem panākot 11:4 un viegli uzvarot setu. Otrā seta sākumā trīsreiz minimālā vadībā izvirzījās “Vecumnieki”, taču Latvijas čempioni guva piecus punktus pēc kārtas, divreiz blokā izceļoties Devidam Žolnerovičam un rezultatīvi šajā laikā uzbrūkot Iļjam Makarovam un panākot lūzumu – 10:5.

Sīvākais bija trešais sets, kura sākumā Vecumnieku volejbolisti vairākkārt ieguva divu punktu pārsvaru. Pēc diviem Armanda Rokjāna uzbrukumiem daugavpilieši panāca neizšķirtu (6:6), bet pēc 6:8, ko bija panācis Reinis Zelčs ar bloku, guva sešus punktus pēc kārtas, izraisot lūzumu seta gaitā. Pēdējo punktu ar sitienu autā daugavpiliešiem palīdzēja gūt Rihards Lindbergs.

Uzvarētāju labā 11 punktus guva Makarovs, bet 10 – Rokjāns. “Vecumnieku” rindās par rezultatīvāko spēles dalībnieku kļuva Dāvis Alkšbirze. Viņš tāpat kā Rokjāns tika atzīti par labākajiem savās komandās.

Fināli 17. decembrī notiks “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā, sieviešu finālam sākoties plkst. 17.45 un vīriešu – plkst. 20.30. Abus finālus pārraidīs televīzijas kanāls LTV7.

Vienlaicīgi “Rimi” Olimpiskajā centrā un Rīgas 49. vidusskolā norisinās arī Latvijas kausa jauniešiem izšķirīgās spēles U-14, U-16 un U-19 grupās, kā arī pludmales volejbolā U-14, U-16 un U-20 vecuma grupās.

“Cewood” Latvijas kausa ieguvēji izcīnīs tiesības startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizētajās Eiropas kausu izcīņas sacensībās 2024./2025. gada sezonā, ja Latvijas Volejbola federācijai (LVF) tiks piešķirtas dalības kvotas.

Latvijas kausa izcīņas volejbolā ģenerālsponsors ir “Cewood” – Latvijas uzņēmums ar rūpnīcu Jaunlaicenē, kas ražo pasaulē plaši izmantotas koka ēveļskaidu plātnes. Tās ir īpaši piemērotas griestu un sienu apdarei, piedāvājot vairākas priekšrocības: 100% dabisku izcelsmi, efektīvu trokšņa absorbciju, uzlabotu telpas akustisko komfortu un mikroklimatu. Tas ir izmaksu ziņā efektīvs griestu un sienu apdares risinājums, kas ir ātri un ērti uzstādāms, kā arī ilgstoši lietojams. Uzņēmums pievērš lielu uzmanību, lai plātnes sastāvētu tikai no dabiskām visaugstākās kvalitātes sastāvdaļām, kas tiek iegūtas videi draudzīgā veidā. Plātnes visā pasaulē bieži tiek izmantotas arī sporta būvēs, hallēs, skolu sporta zālēs, tāpēc uzņēmums ar prieku atbalsta Latvijas kausu volejbolā.

Kalendārs

Vīrieši

Pusfināli

16. decembris

SK “Jēkabpils Lūši” – “RTU Robežsardze/Jūrmala” 3-2 (19:25, 23:25, 25:22, 25:22, 15:13)

“Ezerzeme”/DU – “Vecumnieki” 3-0 (25:14, 25:17, 25:18)

Fināls

17. decembris

20.30 SK “Jēkabpils Lūši” – “Ezerzeme”/DU

Sievietes

Pusfināli

16. decembris

RVS/LU – “Mārupes SC” 3-0 (25:19, 25:9, 25:11)

RSU/MSĢ – VK “Jelgava” 1-3 (19:25, 25:15, 20:25, 22:25)

Fināls

17. decembris

17.45 RVS/LU – VK “Jelgava”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu