Ostapenko zaudējums Indianvelsas "WTA 1000" turnīra otrās kārtas mačā

TVNET/LETA
Papildināts 23:33, 8. marts, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: Mary Altaffer/AP

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā.

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un ar šādu numuru ir izsēta turnīrā, ar 7-5, 3-6, 3-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Andželikai Kerberei no Vācijas, kura WTA rangā ieņem 607.vietu.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus līdz ceturtajam geimam, kad Latvijas pirmā rakete izvirzījās vadībā ar 3-1. Jau nākamajā geimā vāciete atspēlējās un, uzvarot četrus geimus pēc kārtas, panāca 5-3 savā labā.

Nākamos četrus geimus uzvarēja Ostapenko, devītajā geimā atspēlējot divas setbumbas un 12.geimu, servējot Kerberei, uzvarot "sausā".

Otro setu ar servi sāka Ostapenko un uzvarēja pirmos divus geimus, otrajā izmantojot otro no trim pēc kārtas breikbumbām.

Kerbere atbildēja ar četriem pēc kārtas uzvarētiem geimiem, panākot 4-2.

Septītajā geimā Ostapenko gan deva pretiniecei divas breikbumbas, taču pietuvojās rezultātā līdz 3-4.

Tas bija viņas pēdējais punkts setā, Kerberei svinot uzvaru ar 6-3.

Trešajā setā, ko ar servi sāka Kerbere, pirmajos četros geimos uzvarēja neservējusī tenisiste.

Kerbere bija pirmā, kura piektajā geimā uzvarēja savas serves geimu, bet astotajā geimā viņa ar otro breikbumbu panāca 5-3.

Devītajā geimā Ostapenko atspēlēja trīs mačbumbas, taču ceturto Kerbere pārvērta uzvarā.

Ostapenko gan guva vairāk punktu ar servi (9:3), gan pieļāva vairāk dubultkļūdu par Kerberi (12:8).

Ar pirmo servi vairāk punktu guva Ostapenko (40/62 pret 36/62), bet ar otro - Vācijas tenisiste (22/44 pret 14/52).

Ostapenko punktā pārvērta sešas no 14 breikbumbām, bet Kerbere - astoņas no 20.

Mačā Ostapenko uzvarēja 102 no 220 izspēlēm.

Ostapenko Indianvelsas turnīrā bija brīva no pirmās kārtas spēles, bet Kerbere trešdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja Petru Martiču (WTA 58.) no Horvātijas.

Kerbere trešajā kārtā tiksies ar Japānas tenisisti Nao Hibino (WTA 80.) vai krievieti Veroniku Kudermetovu (WTA 19.), kura turnīrā izsēta ar 17.numuru.

Ostapenko un Kerbere iepriekš kortā bija tikušās trīsreiz, Ostapenko uzvarot vienreiz.

Latvijas sportiste šosezon ir paguvusi izcīnīt jau divus titulus, uzvarot "WTA 500" sērijas turnīros Adelaidē un Lincā, un iekrājusi uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 16-5. Savukārt Kerbere, kura sezonas ievadā startēja "United Cup", ir tikusi pie trim uzvarām un sešām neveiksmēm.

Pērn Indianvelsas turnīrā Ostapenko aizcīnījās līdz trešajai kārtai, kur trīs setos piekāpās čehietei Petrai Kvitovai. 2021.gadā latvietei Indianvelsā bija izdevies sasniegt pusfinālu.

Ostapenko ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Indianvelsā startēs arī dubultspēļu sacensībās, kurās viņas izsētas ar astoto numuru.

Jau ziņots, ka Indianvelsas "WTA 1000" kvalifikācijā pirmo reizi karjerā startēja arī Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja (WTA110.). Viņa atlases pirmās kārtas mačā ar 2-6, 2-6 zaudēja Herietai Dārtai (WTA 90.) no Lielbritānijas.

Turnīrs Indianvelsā cietā seguma kortos norisināsies līdz 17.martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu