Video Bļugers pārspēj savu NHL karjeras rekordu rezultatīvajās piespēlēs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kamēr viņa un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" tika pie panākuma.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Bļugers uz ledus bija 13 minūtes un 31 sekundi un trīs minūtes spēlēja mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, vienu bloķētu metienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un iekrāja lietderības koeficientu +3.

Otrā perioda izskaņā Bļugers, izmantojot pretinieku kļūdu, savā aizsardzības zonā tika pie ripas un piespēlēja to uz priekšu Konoram Gārlendam, kurš noslēdza pretuzbrukumu ar precīzu metienu un panāca 3:0.

Vēl starp uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ņikita Zadorovs, vienu reizi viesu vārtsargu pārspēja Nils Āmans, kamēr pie divām rezultatīvām piespēlēm tika Iļja Mihejevs. Vienīgos "Canadiens" vārtus guva Jurajs Slafkovskis.

Šilovam paliekot uz rezervistu soliņa, "Canucks" vārtos Keisijs Desmits tika galā ar 16 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Sems Montembo atvairīja 21 ripu.

"Canucks" ar 96 punktiem 70 spēlēs Rietumu konferencē ieņem pirmo vietu un nākamo maču aizvadīs sestdien, savā laukumā uzņemot Kalgari "Flames".

Bļugers šosezon 56 mačos guvis piecus vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles, kā arī sakrājis lietderības koeficientu +9.

Latvijas hokejists pārspējis savu NHL karjeras rekordu rezultatīvajās piespēlēs. Līdz šim rezultatīvākajā sezonā, kas 2021./22. gadā, Bļugers komandas biedriem asistēja 19 vārtu guvumos.

Bļugers ir tuvu tam, lai pārspētu savu NHL spēlētāja karjeras rekordu rezultativitātes punktos. Līdz šim rezultatīvākajā sezonā 2021./22. gadā Latvijas hokejists 65 mačos sakrāja 28 punktus (9+19) un lietderības koeficientu +12.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu