Šavi atstāj "Barcelona" galvenā trenera amatu. Fliks varētu pārņemt vadību

LETA
Futbola treneris Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi
Futbola treneris Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi Foto: AP/Scanpix

Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi neturpinās vadīt Spānijas futbola komandu "Barcelona", neraugoties uz to, ka šajā sezonā klubs pierunāja viņu palikt amatā.

"Barcelona" piektdien paziņoja, ka Šavi atbrīvots no amata un svētdien aizvadīs savu pēdējo maču pie komandas stūres. Šajā sezonā barselonieši palika bez tituliem.

Tiek ziņots, ka nākamais "Barcelona" galvenais treneris būs bijušais Minhenes "Bayern" stūrmanis Johanness Fliks.

Janvārī Šavi paziņoja, ka par spīti jaunajam līgumam ar Barselonas komandu, kas tika noslēgts līdz 2025.gada vasarai, viņš pēc šīs sezonas beigām pametīs vienības galvenā trenera amatu. Pēc tam pēc kluba valdes sēdes ar Šavi tikās "Barcelona" sporta direktors un arī kluba prezidents. Pēc sarunām visas puses lēma, ka Šavi turpinās vadīt Barselonas vienību līdz nākamās sezonas beigām.

Šavi pie "Barcelona" stūres stājās 2021.gada novembrī un iepriekšējā sezonā aizveda barseloniešus līdz Spānijas čempiontitulam.

Kā futbolists Šavi "Barcelona" komandai pievienojās 1991.gadā 11 gadu vecumā. Viņš tās sastāvā aizvadīja vairāk nekā 760 spēles, kas ir rekords starp visiem futbolistiem.

Spānis "Barcelona" sastāvā četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā un astoņas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā. Savukārt 2015.gadā viņš pameta klubu, lai turpinātu karjeru Katarā, kur "Al Sadd" komandā sākotnēji bija kā spēlētājs, bet vēlāk - kā treneris.

Tāpat Šavi ir 2010.gada Pasaules kausa ieguvējs. Pussargs Spānijas valstsvienībā aizvadīja 133 mačus, gūstot 13 vārtus, divus no tiem mačos pret Latvijas izlasi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu