Latvijas pludmales volejbolisti Jūrmalā nenopelna olimpisko ceļazīmi

Papildināts 20:34, 16. jūnijs, 2024
Mārtiņš Pļaviņs un Kristians Fokerots
Mārtiņš Pļaviņs un Kristians Fokerots Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots svētdien Majoros Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024. gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pusfinālā piedzīvoja zaudējumu.

Pusfināla pirmajā spēlē Bedrītis/Rinkevičs ar 1-2 (16:21, 21:17, 14:16) piekāpās austriešiem Timo Hammarbergam/Moricam Prištavam-Telsingam.

Otrajā mačā Pļaviņš/Fokerots ar 0-2 (19:21, 15:21) zaudēja Kristofam Dresleram/Filipam Valleram, Latvijai zaudējot Austrijai ar 0-2 un neturpinot cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Pirmajā pusfinālā Francija ar 2-0 pārspēja Portugāli.

Grupā Latvijas pludmales volejbolisti ar 2-0 pārspēja Beļģiju un ar 2-1 guva panākumu pār Zviedriju, ieņemot pirmo vietu. Savukārt ceturtdaļfinālā latvieši ar 2-1 guva virsroku pār Vāciju.

Sieviešu turnīra finālā Nīderlandes pludmales volejbolistes Kirstena Brūringa/Emija van Drīla un Brehta Pīrsma/Vīsa Mekheisa ar 2-0 pārspēja Čehijas duetus, izcīnot ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Savukārt vīriešu turnīra kvotu izcīnīja Francijas dueti Remi Basero/Žiljēns Linēls un Teo Rotārs/Arno Gotjē-Ra. Francijai uzvaru zelta setā nodrošināja Rotārs/Gotjē-Ra, kuri ar 15:10 pārspēja austriešus Hammarbergu/Valleru.

Latvijas sieviešu dueti ceturtdien neizkļuva no apakšgrupas un neturpināja cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Valstu cīņa sastāv no divām spēlēm, kur valsts komanda ar pirmo numuru cīnās ar pretinieku valsts komandu ar otro numuru, savukārt otrā spēlē cīnās pirmās valsts otrā komanda un otrās valsts pirmā komanda. Ja abu spēļu summā ir neizšķirts rezultāts, tiek spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem, kurā cīnās izlases trenera noteiktā labākā divu spēlētāju kombinācija no visiem četriem spēlētājiem.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16. jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ceļazīmi uz Olimpiādi jau nodrošinājis Latvijas sieviešu vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu