Par nacionālistisku saukļu skandēšanu uz divām spēlēm diskvalificē Albānijas futbolistu

TVNET/LETA/AP
Foto: FLORION GOGA/REUTERS

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) svētdien, 23. jūnijā, par nacionālistisku saukļu skandēšanu uz divām spēlēm diskvalificēja Albānijas izlases futbolistu Mirlindu Daku, ziņo Albānijas Futbola federācija (FSHF).

Daku, kurš trešdien Hamburgā pēc Albānijas izlases neizšķirta (2:2) ar Horvātiju izmantoja megafonu un pievienojās saukļu skandēšanai pret Serbiju un Ziemeļmaķedoniju.

FSHF ziņo, ka UEFA ir piespriedusi federācijai naudassodu 47 250 eiro apmērā par incidentiem spēlē, kur Albānijas līdzjutēji pievienojās horvātu līdzjutējiem un skandēja pret serbiem vērstus saukļus.

Serbijas Futbola asociācija (FSS) paziņoja, ka tās komanda pametīs turnīru, ja UEFA nesodīs par Albānijas - Horvātijas mačā notikušajiem incidentiem.

Jau ziņots, ka UEFA par šajā spēlē Horvātijas fanu izraisītajām nekārtībām piešķīra naudassodu arī Horvātijas Futbola federācijai (HNS).

28 tūkstošu eiro sods tika piešķirts par horvātu 19.jūnijā Hamburgā veikto dūmu raķešu aizdegšanu un priekšmetu mešanu laukumā.

Pēc divām spēļu kārtām B grupā pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Spānija, trīs punkti ir Itālijai, bet pa vienam punktam ir Albānijai un Horvātijai.

Apakšgrupas pēdējā kārtā pirmdien horvāti spēkosies ar Itāliju, bet

Albānija - ar Spāniju.

Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu