Vācijas un Šveices futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīra spēlēs

TVNET/LETA
Foto: Reuters/ScanPix

Vācija un Šveice pēc neizšķirta savstarpējā spēlē A grupā svētdien Frankfurtē pie Mainas iekļuva Eiropas futbola čempionāta izslēgšanas spēlēs. Vācija ar Šveici spēlēja 1:1 (0:1).

Šveices komandas rindās laukumā pamatsastāvā devās arī labās malas aizsargs Fabians Šērs, kurš mačā ar Skotiju lauza degunu.

17.minūtē Roberts Andrihs ar sitienu ārpus soda laukuma guva vārtus, bumbai pa ceļam uz vārtu kreiso stūri atsitoties pret zemi, taču vārti pēc videoatkārtojuma noskatīšanās netika ieskaitīti, jo pirms tam soda laukumā Džamals Muziala cīņā par bumbu bija pārkāpis noteikumus cīņā ar Mihelu Ebišeru.

28 minūtes vairāk uzbruka vācieši, bet pretuzbrukumā pēc Remo Freilera piespēles no kreisās soda laukuma puses no vārtu priekšas bumbu Manuela Neiera vārtos raidīja Dans Ndojs - 1:0 Šveices labā.

Arī otrajā puslaikā Vācija turpināja uzbrukt, taču sitieni nebija precīzi vai bumbai pretī stājās Šveices vārtsargs Jans Zommers.

84.minūtē Šveices futbolists Rubens Vargass guva vārtus, taču tie aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti.

88.minūtē bīstamu Granita Džakas sitienu vārtu kreisajā stūrī atvairīja Neiers.

Tomēr mača kompensācijas laika otrajā minūtē Vācija panāca neizšķirtu. Pēc Davida Rauma piespēles pa gaisu no laukuma kreisās puses Niklass Filkrugs no vārtsarga laukuma robežas ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:1.

Pēc trim spēļu kārtām A grupā septiņus punktus nopelnīja Vācija, piecus punktus sakrāja Šveice, Ungārija sakrāja trīs punktus, bet vienu punktu izcīnīja Skotija.

Otrā svētdienas spēlē šajā grupā Štutgartē Ungārija ar 1:0 pieveica Skotiju.

Pirmajās A grupas spēlēs vācieši ar 5:1 sagrāva Skotiju un Šveice ar 3:1 pārspēja Ungāriju, bet otrajā kārtā Vācija ar 2:0 apspēlēja ungārus, šveiciešiem un skotiem spēlējot 1:1.

Abas komandas pēdējo reizi tikās Nāciju līgas mačos 2020.gadā, abām cīņām noslēdzoties neizšķirti (1:1 un 3:3). 2012.gadā pārbaudes spēlē uzvaru svinēja šveicieši, un šajā mačā laukumā devās abi tagadējie izlašu kapteiņi - Granits Džaka un Ilkajs Gindoans.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Šveices izlases sastāvs: Jans Zommers; Rikardo Rodrigess, Manuels Akandži, Fabians Šērs; Mihels Ebišers, Granits Džaka, Remo Freilers, Silvans Vidmers; Fabians Rīders (Rubens Vargass, 65.min.), Brils Embolo (Kvadvo Duā, 65.min.), Dans Ndojs (Zeki Amduni, 65.min.).

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Neiers; Maksimiliāns Mitelštets (Davids Raums, 61.min.), Jonatans Tā (Niko Šloterbeks, 61.min.), Antonio Rīdigers, Jozua Kimmihs; Toni Kross, Roberts Andrihs (Maksimiliāns Beiers, 65.min.), Florians Vircs (Līrojs Sanē, 76.min.), Ilkajs Gindoans, Džamals Muziala (Niklass Filkrugs, 76.min.); Kajs Havercs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu