"Euro 2024" tiks noskaidrotas pēdējās piecas astotdaļfinālistes

TVNET/LETA
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku Foto: Reuters/Scanpix

2024.gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") trešdien Vācijā tiks noskaidrotas pēdējās piecas astotdaļfinālistes.

E apakšgrupā plkst.19 Štutgartē spēkosies Ukraina ar Beļģiju, bet Frankfurtē pie Mainas spēlēs Slovākija un Rumānija. Savukārt F apakšgrupā Hamburgā plkst.22 spēlēs Čehija ar Turciju, bet Gelzenkirhenē laukumā dosies Portugāle un Gruzija.

Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Astotdaļfinālā jau ir iekļuvusi Vācija, Itālija, Šveice, Spānija, Portugāle, Francija, Austrija, Nīderlande, Anglija, Dānija un Slovēnija.

E grupā pa trim punktiem ir visām četrām komandām.

Ukraina ar Beļģiju nekad iepriekš nav tikusies, bet 11 Rumānijas un Slovākijas dueļos piecreiz ir uzvarējusi Rumānija un divreiz - Slovākija.

F grupā vietu astotdaļfinālā pēc uzvarām pār Čehiju (2:1) un Turciju (3:0) jau ir nodrošinājusi Portugāle, kurai ir seši punkti. Trīs punkti ir Turcijai, pa vienam punktam - Čehijai un Gruzijai.

Portugāle vienīgajā savstarpējā spēlē 2008.gadā pārbaudes mačā Gruziju uzvarēja ar 2:0. Savukārt Čehijas un Turcijas duelī pēc 11 spēlēm pa piecām uzvarām ir izcīnījušas abas komandas. Vārtu attiecība gan labāka ir Čehijai (21:15). Pēdējoreiz abas komandas tikās 2022.gadā, kad pārbaudes spēlē ar 2:1 pārāka bija Turcija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu