Video Mejeris uzvarā pār Gruziju palicis bez balss: Pazuda jau pašā sākumā

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris, kurš valstsvienības sastāvā uzvarā pār Gruziju bija labākais spēlētājs, palicis bez balss – sarunā ar žurnālistiem viņš atbildēja teju čukstus.

Latvijas izlase otrdien "Arēnā Rīga" ar pārliecinošu uzvaru pār Gruziju sāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Uzvarētāju sastāvā lielisku maču aizvadīja Mejeris, kurš guva 11 punktus (2p. 5/5, 3p. 1/1), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles.

Mejera kontā arī 22 efektivitātes punkti, kas bija otrais labākais rādītājs komandā pēc Artūra Strautiņa. Savukārt +/- rādītājs vislabākais bija Mejerim, kurš sakrāja +27.

"Paldies visiem, kas šodien arēnā bļāva. Bija ļoti skaļi, tāpēc mums laukumā savā starpā jākomunicē bļaujot," sacīja Mejeris, paužot pateicību teju deviņiem tūkstošiem skatītāju, kas bija pulcējušies tribīnēs.

"Komunikācija ir otršķirīga. Fanu radītais troksnis mūs dzen uz priekšu un dod enerģiju. Tas ir forši," piebilda Latvijas basketbolists, kuru pērn neiekļāva sastāvā dalībai Pasaules kausā – viņu  ar Jāni Timmu atskaitīja pēdējos.

"Balss pazuda jau pašā sākumā. Šķiet, ka jau pirmajā ceturtdaļā," pastāstīja Mejeris, kurš sarunā ar Latvijas žurnālistiem saglabāja smaidu, par spīti pārpūlētajām balss saitēm.

Mejeris nospēlēja 27 minūtes un 40 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks Latvijas izlasē. Basketbolists atzina, ka pirms spēles nedomāja, cik liela būs viņa loma.

"Neko negaidīju. Mums katram ir savs darbs, kas laukumā ir jādara. Cik vajag, tik spēlēšu."

Mejerim daudz nācās cīnīties zem groza ar Gruzijas izlases centru Gogu Bitadzi, kurš pirmdien vienojās par trīs gadu līgumu un 25 miljonu ASV dolāru līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Orlando "Magic".

2,11 metrus garais Gruzijas basketbolists šajā mačā guva septiņus punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un saņēma četras piezīmes jau pirmajā puslaikā.

"Bija gaidāms, ka viņi spiedīs uz apakšu. Viņi ir lielāki, negribas teikt – vīrišķīgāki (smejas). Kamēr viņi stumdās, mēs viņus varam apskriet. Izdevās uzspiest savu ātro spēles stilu," vērtēja Mejeris.

Bitadze spēles laikā bija visai nervozs, pēc saķeršanās ar Rolandu Šmitu viņš saņēma tehnisko piezīmi, kas viņam bija jau ceturtais pārkāpums.

"Nepievērsu tam lielu uzmanību. Vairāk koncentrējos mūsu sniegumam. Viņiem nespēlēja komandas līderis. Droši vien pamainījās spēles plāns. Nezinu iemeslus, kāpēc viņš nespēlēja," teica Mejeris, norādot uz to, ka negaidīti šajā mačā uz rezervistu soliņa palika Gruzijas izlases līderis Tornike Šengelija.

Mejeris pirms mača nejuta nervozitāti Latvijas izlasē. "Nebija satraukuma, jo līdzjutēji jau ir mūs izlutinājuši un pieradinājuši pie liela atbalsta."

Latvijas izlasei nākamais mačs paredzēts jau trešdien plkst. 19.00 pret Filipīnām.

B apakšgrupā sacentīsies Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Brazīlija uzveica Melnkalni.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai viena komanda – šī turnīra uzvarētāja.

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu