Foto un video Klāvs Čavars: Būsim ieskrējušies

Klāvs Čavars
Klāvs Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā mačā ar Gruziju viens no nosacījumiem bija uzvarēt cīņā par atlēkušajām bumbām, pēc uzvaras teica valstsvienības centra spēlētājs Klāvs Čavars.

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, ar 83:55 pārspējot Gruziju.

"Spēlējām fizisku basketbolu. Ceru, ka uzvarējām cīņā par bumbām, jo tas bija viens no nosacījumiem šai spēlei [39/30]. Rezultāts liecina pats par sevi," teica Čavars.

Kā stāstīja Čavars, pret Gruzijas garajiem spēlētājiem, kuri ir ātri un ar labu metienu realizāciju, ir grūtāk spēlēt, nekā pret izteiktiem centra spēlētājiem, taču komanda savu uzdevumu izpildījusi. Trešdienas mača pretiniece Filipīnas būs citādāka komanda.

"Mēs būsim ieskrējušies, bet viņiem būs tikai turnīra sākums," teica Čavars.

Foto: Olimpisko spēļu kvalifikācija basketbolā: Latvija - Gruzija

Tāpat viņš uzsvēra, ka fiziski un mentāli ir gatavs nedēļu ilgajam miniturnīram, kurā finālu sasniegušās komandas nepilnas nedēļas laikā aizvadīs četrus mačus.

"Sezonu pabeidzu ātri un bija daudz laika, lai sagatavotos, atšķirībā no komandas biedriem, kuriem daudziem bija mazāk laika," teica aizvadītajā sezonā Japānā spēlējušais Čavars.

Otrdien kļuva zināms, ka nākamo sezonu Čavars aizvadīs Azerbaidžānas komandā Baku "Sabah".

"Mani nosacījumi bija obligāti spēlēt kādā Eiropas līgā, ko arī darīsim, jo cīnīsimies FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā. Sākumā meklēju piedāvājumus Japānā, taču neviens nebija tik vilinošs, lai paliktu. Azerbaidžānā nosacījumi bija labi, treneris [Rims Kurtinaitis] un apstākļi arī labi. Katrā komandā ir daudz leģionāru, mums būs vēl vairāk. Čempionāts progresē," par spēlēšanu Azerbaidžānā stāstīja Čavars.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6. jūlijā spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu