Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Peldētājam Semjonovam 7. vieta paraolimpisko spēļu 100 m peldējumā uz muguras

Papildināts
Jurijs Semjonovs
Jurijs Semjonovs Foto: Ausma Cīrulniece

Latvijas peldētājs Jurijs Semjonovs otrdien izcīnīja septīto vietu Parīzes paraolimpisko spēļu sacensībās 100 metru distancē uz muguras S-7 klasē.

Finālā Semjonovs 100 metrus uz muguras peldēja vienā minūtē un 14,76 sekundēs, no astoņiem finālistiem pārspējot vienu konkurentu.

Par olimpisko čempionu kļuva Ukrainas peldētājs Jurijs Šenhurs, kurš finišā vienā minūtē un 9,51 sekundē, otrais bija viņa tautietis Andrijs Trusovs ar 0,91 sekundes deficītu, bet bronzu ar 2,72 sekundes lēnāku finišu guva itālis Federiko Bičelli.

Semjonovs paraolimpisko spēļu čempionam zaudēja 5,25 sekundes.

Priekšsacīkstēs viņš ieņēma piekto vietu un kvalificējās finālam. Semjonovs distanci veica vienā minūtē un 14,68 sekundēs, savā priekšpeldējumā finišējot trešais. Lai iekļūtu finālā, bija nepieciešams finišēt astoņu labāko sportistu vidū 12 peldētāju konkurencē.

Semjonovs savās otrajās olimpiskajās spēlēs jau startēja 200 metru kompleksajā peldējumā, ieņemot devīto vietu.

Semjonovs Parīzē sacentīsies arī 50 metros brīvajā stilā un 50 metros tauriņstilā. Tokijas paralimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja astoto vietu 50 metru peldējumā uz muguras.

Parīzes paraolimpiskās spēles norisināsies līdz 8. septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paraolimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paraolimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu