Daži Latvijas sportisti pirmajās dienās Phjončhanā šņaukājušies

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents intervijā LTV «Rīta Panorāmai» pirmdien pastāstīja, ka olimpiskajā ciematā, kur dzīvo arī Latvijas sportisti, netiek apkurinātas koplietošanas telpas. Koridoros un liftos gaisa temperatūra ir tāda pati kā ārā. Daži no sportistiem pirmajās dienās bija sākuši šņaukāties.

Visa Latvijas sportistu delegācija pilnā sastāvā Phjončhanā būs pirmdien, kad tur ieradīsies pēdējie sportisti.

Debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos 14 Latvijas sportisti - Oskars Muižnieks, Artūrs Dārznieks, Kristers Aparjods, Kendija Aparjode, Matīss Miknis, Jānis Jansons, Roberts Jānis Zvejnieks, Diāna Ņikitina, Deniss Vasiļjevs, Patrīcija Eiduka, Inga Paškovska un Indulis Bikše.

«Istabiņas un apartamenti, kuros mūsu sportisti dzīvo, ir iekārtoti atbildoši, tajos ir laba gaisa temperatūra un ir pietiekami silts, toties īpatnība, ko nebijām gaidījuši, ir, ka koplietošanas telpas netiek apkurinātas. Līdz ar to koridoros un liftos temperatūra ir tāda pati kā ārā - mīnus 10 grādi un vairāk. Pārejot no viena apartamenta uz otru, ir jāvelk ziemas jaka un cepure. Pretējā gadījumā var saaukstēties. Daži jau pirmajās dienās bija sākuši šņaukāties,» sarunā ar «Rīta Panorāmu» norādīja Vrubļevskis.

Pieredzes bagātākie sportisti, kuriem Phjončhanas olimpiskās spēles būs ceturtās karjerā, ir brāļi Dukuri un brāļi Šici, kā arī bobslejists Daumants Dreiškens. Savukārt trešās olimpiskās spēles būs Haraldam Silovam, Andrejam Rastorgujevam, Ināram Kivleniekam, Oskaram Gudramovičam, Pēterim Kalniņam, Oskaram Melbārdim un Kristapam Zvejniekam.

Atklāšanas ceremonijā Latviju pārstāvēs visi sportisti un piedalīsies arī seši pavadošā personāla administrācijas pārstāvji.

«Vēl olimpiskās spēles nav sākušās, bet jau trīs mūsu sportisti tika izsaukti uz dopinga pārbaudēm,» teica Vrubļevskis. «Tā ka cīņa pret dopingu sportā notiek ļoti aktīvi, un šo spēļu laikā tas būs vēl uzskatāmāk.»

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kā pirmie Latvijas komandas pārstāvji uz starta 10. februārī dosies mūsu kamaniņu braucēji Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, biatloniste Baiba Bendika un viens no mūsu šortrekistiem Roberto Puķītis vai Roberts Jānis Zvejnieks. Savukārt olimpisko spēļu pēdējā dienā starts bobsleja četrinieku ekipāžām ar Oskaru Melbārdi un Oskaru Ķibermani priekšgalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu