Kantētājs Lauris Daiders nākamajā sezonā startēs ar igauni Variku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Blakusvāģu motokrosa kantētājs Lauris Daiders pieņēmis lēmumu arī šogad turpināt dalību pasaules čempionātā un apvienojis spēkus ar igauņu braucēju Kertu Variku, vēsta portāls «autoeuro.lv».

2017.gadā, kad tika startēts kopā ar beļģu sportistu Kristofu Santermansu, Daiders paziņoja, ka tā ir viņa pēdējā sezona pasaules čempionātā. Pērn latvietis arī aizvadīja vairākas sacīkstes kopā ar Variku, piedaloties arī divos pasaules čempionāta etapos, taču vēl pēc sezonas beigām nebija gatavs piekrist karjeru turpināt. Pagājušā gada nogalē tomēr pieņemts lēmums startēt pasaules čempionātā.

«Lai 2018.gadā būtu konkurētspējīgi, pēdējos divus mēnešus esam smagi gatavojušies,» paudis Variks. «Esam veikuši daudz fiziskos treniņus, motocikls ir sagatavots treniņbraucieniem un komandas autobuss laistās. Pagājušā gada nogalē komandā notika lielas izmaiņas. Pēc diviem pērn aizvadītajiem «Grand Prix» posmiem, kuros novērtējām Laura pieredzi un sniegumu, zinājām, ka viņš būs mūsu pirmā izvēle.»

«Pēc sezonas beigām Lauris vēl nezināja, vai turpinās startēt augstākajā līmenī, tāpēc sākām izskatīt citus variantus. Tagad esam priecīgi, ka Lauris izlēma turpināt sportista karjeru un pievienojies mūsu komandai. Viņš ir augstākā līmeņa kantētājs. Ticam, ka Laura zināšanas un iemaņas palīdzēs mums sasniegt savus mērķus,» izteicies Variks.

Pasaules čempionātā Lauris Daiders sāka startēt 2005.gadā, tolaik braucot ekipāžā ar savu brāli Jāni Daideru. Brāļu ekipāža 2009.gadā guva trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, bet 2011.gadā viņi kļuva par vicečempioniem.

Vairākas sezonas izlaidis dopinga pārkāpuma dēļ, Lauris Daiders pasaules čempionātā atgriezās 2016.gadā, kopā ar beļģi Benu Adrijensenu atkal kļūstot par vicečempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu