Čempione «Cavaliers» pastiprinās ar austrāliešu centru Bogutu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Klīvlendas «Cavaliers» ceturtdien sekoja savai galvenajai konkurentei Goldensteitas «Warriors» un arī papildināja sastāvu, noslēdzot līgumu ar austrāliešu centru Endrū Bogutu.

32 gadus vecais basketbolists, kurš 2005.gada draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, pašlaik gan nevar spēlēt kreisās kājas traumas dēļ, bet laukumā varētu atgriezties nākamnedēļ.

Pagājušajā nedēļā Boguts no Dalasas «Maveticks» komandu tika aizmainīts uz Filadelfijas «76ers», kas pirmdien viņu atbrīvoja no sastāva. Tagad austrālieti piesaistījusi «Cavaliers» komanda, turklāt tas noticis vien trīs dienas pēc tam, kad līgums tika noslēgts arī ar aizsargu Deronu Viljamsu.

Trīskārtējais olimpietis Boguts līdz 2012.gadam spēlēja Milvoki «Bucks» rindās, bet pēc tam pārgāja uz «Warriors», pirmajā no sezonām brīžos, kad bija vesels, droši sastāvā izkonkurējot latvieti Andri Biedriņu.

Tāpat Boguts palīdzēja šai vienībai 2015.gada finālsērijā apspēlēt «Cavaliers». Savukārt pērn viņš palīdzēja «Warriors» sasniegt jaunu NBA rekordu un uzvarēt 73 regulārās sezonas spēlēs.

Pērnā gada finālsērijā «Warriors» bija ar 3-1 vadībā pret «Cavaliers», tomēr piektajā mačā Boguts guva kājas traumu un pēc tam vairs nevarēja palīdzēt, bet Klīvlendas basketbolisti veica vienu no lieliskākajām atspēlēšanās sērijām līgas vēsturē un ieguva titulu.

Pagājušajā vasarā Boguts tika aizmainīts uz «Mavericks», lai «Warriors» atbrīvotu vietu algu griestos zvaigžņotā uzbrucēja Kevina Duranta piesaistīšanai.

Boguts šajā sezonā 26 spēlēs «Mavericks» rindās vidēji iemeta 3,0 punktus un savāca 8,3 atlēkušās bumbas, bet karjerā kopā viņš 670 regulārās sezonas spēlēs izcēlies ar vidēji 10,0 punktiem un 8,9 bumbām zem groziem.

Kā vēstīts, «Warriors» komanda ceturtdien kā brīvo aģentu sastāvam piesaistīja pieredzējušo Metu Bārnsu, kurš aizstās pašlaik traumu ārstējošo Durantu.

Pašlaik 36 gadus vecais Bārnss sezonu iesāka Sakramento «Kings» komandā, vidēji izceļoties ar 7,6 punktiem un 5,4 atlēkušajām bumbām, tomēr pirms pusotras nedēļas viņš tika atlaists, jo maiņas darījuma rezultātā Sakramento vienībai vajadzēja atbrīvot vienu vietu sastāvā.

Savā 14 gadus ilgajā karjerā, Bārnss, pārstāvot deviņas dažādas komandas, 909 regulārās sezonas spēlēs izcēlies ar vidēji 8,2 punktiem un 4,6 bumbām zem groziem, bet izslēgšanas turnīrā basketbolists 83 dueļos atzīmējies ar vidēji 7,6 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām.

Viņš jau iepriekš no 2006. līdz 2008.gadam pārstāvējis «Warriors», kad bija arī Biedriņa komandas biedrs. Toreiz 2007.gadā Bārnss slavenajā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā palīdzēja «Warriors» pārspēt par favorīti uzskatīto Dalasas «Mavericks».

Kā vēstīts, no «Warriors» rindām vismaz uz mēnesi izkritis komandas rezultatīvākais spēlētājs Durants, kurš guvis kājas traumu.

NBA šīs sezonas regulārais čempionāts noslēgsies 12.aprīlī, bet trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas turnīrs.

Bārnss «Warriors» komandā ceturtdien debitēja ar diviem punktiem, bet vicečempione piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas, viesos ar 87:94 (26:19, 25:28, 22:32, 14:15) piekāpjoties Čikāgas «Bulls».

«Warriors» ar 50 uzvarām 61 spēlē joprojām ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, bet otrā ar 46 panākumiem 59 cīņās ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs». Šomēnes abas komandas divreiz savā starpā tiksies Sanantonio.

Savukārt Austrumu konferencē līderpozīciju ar 41 uzvaru 59 spēlēs ieņem pērnās sezonas čempione «Cavaliers», bet 12.pozīcijā ar 25 panākumiem 61 mačā ir Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks», kurai svētdien plkst.22.30 pēc Latvijas laika mājās paredzēta cīņa ar «Warriors».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu