Abas Mančestras komandas tiek pie uzvarām Anglijas premjerlīgā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Uzvaras Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja abas komandas no Mančestras - «City» un «United».

Mančestras «City» komanda svētdien savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja vienu no turnīra vājākajām vienībām Svonsī «City».

Šī mača rezultātu jau 11.minūtē atklāja Mančestras kluba ziemas transfēru loga jaunieguvums, brazīliešu talants Gabriels Žešuss.

Mājinieki pilnībā dominēja pirmajā puslaikā, taču vairāk vārtus vairs neizdevās gūt, turklāt otrajā puslaikā Svonsī «City» panāca izlīdzinājumu, kad 81.minūtē vārtus guva Islandes futbolists Gilvi Sīgurdsons.

Mančestras klubam tomēr izdevās izglābties no punktu zaudējuma, jo kompensācijas laika otrajā minūtē savus otros vārtus guva Žešuss.

Pašlaik tikai 19 gadus vecais Žešuss Mančestras kluba sastāvā ir izkonkurējis slaveno argentīniešu uzbrucēju Serhio Agvero, kurš jau paguvis izteikties, ka vairs nav drošs par savu nākotni šajā komandā.

Tikmēr Mančestras «United» svētdien izbraukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja pagājušās sezonas Anglijas čempionus Lesteras «City».

Visus trīs vārtus viesi guva diezgan īsā laikā, jo 42. un 44.minūtē izcēlās attiecīgi armēnis Henriks Mhitarjans un zviedrs Zlatans Ibrahimovičs, bet 49.minūtē trešo bumbu mājinieku vārtos raidīja spānis Huans Mata.

Lesteras klubs piedzīvoja jau 13.zaudējumu šīs sezonas premjerlīgas turnīrā, un tas arvien tuvāk tuvojas izkrišanas zonai.

«Liverpool» futbolisti Anglijas premjerlīgas mačā sestdien ar rezultātu 0:2 (0:1) piekāpās vienai no turnīra pastarītēm Hallas «City».

Liverpūles komanda, startējot dažādos turnīros, pēdējās desmit spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras.

Sestdien notikušajā mačā abi vārti tika gūti puslaiku nogalēs. Minūti pirms pirmā puslaika beigām precīzi sita Hallas vienības pussargs Alfrēds N'Djajē, kurš veiksmīgi izmantoja «Liverpool» vārtsarga Simona Miņolē neveiklumu pēc stūra sitiena izspēles.

Lai gan «Liverpool» dominēja laukumā, tomēr neizšķirtu panākt viņi nespēja, turklāt sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tika ielaisti otrie vārti. «City» labā izcēlās Omārs Bajē Njasse, kurš saņēma ļoti tālu piespēli un vienatnē izgāja pret Miņolē, panākot 2:0.

Hallas «City» pirmo reizi premjerlīgā spēlēja 2008./2009.gada sezonā, bet pēc divām sezonām pameta pēc spēka pirmo līgu. Pirms trim gadiem klubs vēl uz divām sezonām atgriezās premjerlīgā, bet atkal izkrita uz «Championship». Pērn Hallas futbolisti pēc spēka otrajā līgā finišēja ceturtie, bet pārspēlēs nodrošināja atgriešanos premjerlīgā.

Tikmēr par vienīgo premjerlīgas vicelīderi kļuvusi Totenhemas «Hotspur», kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja «Middlesbrough». «Hotspur» komandā ar vārtu guvumu izcēlās vienības līderis Harijs Keins.

Vēl vienā premjerlīgas mačā Liverpūles «Everton» savā laukumā ar 6:3 (3:0) pārspēja «Bournemouth». Uzvarētājiem ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Romelu Lukaku.

Tikmēr pie svarīga panākuma sestdien tika kopvērtējuma līdere Londonas «Chelsea», kas savā laukumā ar 3:1 (1:0) pieveica vienu no savām tuvākajām sekotājām Londonas «Arsenal».

Šajā mačā «Chelsea» izcīnīja diezgan droši uzvaru, jo mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem guva Markoss Alonso, Edens Azārs un Fransesks Favregass, kurš savulaik spēlējis tieši «Arsenal» rindās.

Tieši Azāram savā vārtu guvumā padevās lielisks meistarstiķis, jo 53.minūtē viņš veica sologājienu no laukuma centra un, apspēlējot četrus pretiniekus, izvirzīja «Chelsea» futbolistus vadībā ar 2:0.

Vienīgos vārtus «Arsenal» labā šajā mačā guva francūzis Olivjē Žirū, kurš ar precīzu sitienu atzīmējās kompensācijas laika pirmajā minūtē.

«Arsenal» komandai joprojām spēļu laikā nevar palīdzēt komandas galvenais treneris Arsēns Vengers, kurš izcieš diskvalifikāciju par tiesnešu aizkaršanu.

Premjerlīgas līderpozīciju ieņem «Chelsea», kas 24 spēlēs guvusi 69 punktus, bet par deviņiem punktiem mazāk ir otrā vietā esošajai «Hotspur». Tikmēr trešā ar 49 punktiem tagad ir Mančestras «City», kamēr divus punktus tai zaudē «Arsenal».

«Liverpool» ar 46 punktiem ir piektā, bet sesto pozīciju ar 45 punktiem ieņem Mančestras «United».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu