Gromovs aģentūras pasākumā atrādījies 23 NBA klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbolists Iļja Gromovs svētdien viņa pārstāvētās aģentūras pasākumā treniņos atrādījies uzreiz 23 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem, informē portāls «CSN Philly».

21 gadu vecais Gromovs jau kādu laiku uzturas ASV, lai treniņos pierādītu savu lietderību NBA klubiem, pretendējot uz izraudzīšanos jūnija beigās gaidāmajā jauno spēlētāju draftā.

Pagājušajā nedēļā basketbola apskatnieks Deivids Piks norādīja, ka Gromovs treniņos sevi parādot gana labi un viņu varētu izraudzīties drafta otrajā kārtā.

Nupat Gromovs parakstījis līgumu ar «Relativity Sports» aģentūru, kuras paspārnē atrodas vairāki pazīstami basketbolisti, piemēram, spānis Rikijs Ruvio (Minesotas «Timberwolves») un Demarkus Kazinss (Sakramento «Kings»).

Svētdien «Relativity Sports» aģentūra ASV pilsētā Orlando rīkoja atrādīšanās dienu, kur piedalījās tās paspārnē esošie jaunie talanti, kuri pretendē uz šā gada NBA draftu, un brīvie aģenti. Spēlētājus vērtējuši 23 klubu pārstāvji, un lielu daļu no tiem pārstāvēja ģenerālmenedžeri.

Lai gan Gromovs sākotnēji bija iekļauts Latvijas izlases kandidātu lokā šovasar gaidāmajam Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, viņš valstsvienībai tomēr nepievienosies.

Gromovs šo sezonu aizvadīja «Jūrmala»/«Fēnikss» sastāvā, būdams izīrēts no «Ventspils» komandas. Centra uzbrucējs «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas čempionātā piedalījās 23 spēlēs, kurās vidēji iemeta 9,4 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu. «Triobet» Baltijas Basketbola līgā viņam deviņos mačos caurmērā izdevās izcelties ar 6,0 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11. numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42. numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60. numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», kamēr pērn ar augsto ceturto numuru tika izvēlēts Kristaps Porziņģis, kurš nonāca Ņujorkas «Knicks» klubā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu