Meldonija skandāla skartie Krievijas hokejisti U-18 PČ mača uzveic Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Meilgi pirms turnīra sākuma sastāva pilnīgu nomaiņu piedzīvojusī Krievijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā jauniešiem sestdien pagarinājumā pārspēja Šveici.

Krievijas izlase izcīnīja uzvaru ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0)

Mača rezultātu otrā perioda 14.minūtē atklāja krievu uzbrucējs Jaroslavs Aleksejevs, bet trešās trešdaļas vidū Niko Hišīrs panāca izlīdzinājumu. Uzvaru Krievijas jaunajiem hokejistiem atnesa Pāvela Djomina gūtie vārti pagarinājuma otrajā minūtē.

Kā zināms, pēc masveidīgas bēdīgi slavenā meldonija konstatēšanas Krievijas U-18 hokeja izlases spēlētāju analīzēs, dienu pirms došanās uz pasaules čempionātu pilnībā tika nomainīts vienības sastāvs un komandu pārsvarā pārstāvēs U-17 vecuma hokejisti. Čempionātā bija plānots spēlēt Vitālija Prohorova trenētajai 1998.gadā dzimušo spēlētāju komandai, tomēr viņu vietā stājās galvenais treneris Sergejs Golubovičs un viņa vadītā 1999.gadā dzimušo puišu komanda.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā favorīte ASV ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) uzveica Zviedriju. Svētdien maču pret amerikāņiem aizvadīs Latvijas U-18 izlase.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs A apakšgrupā līderpozīciju ieņem ASV, Šveicei ir trīs punkti, bet pa diviem punktiem guvušas Latvija, Zviedrija un Krievija.

Jau vēstīts, ka Latvija čempionātu iesākusi ar diviem zaudējumiem pagarinājumā. Vispirms Latvija ceturtdien ar 4:5 pagarinājuma izskaņā piedzīvoja zaudējumu pret, iespējams, savu galveno konkurenti Šveici, bet otrajā mačā ar 3:4 pagarinājumā tika atzīts Zviedrijas vienaudžu pārākums. Pirmdien Latvijas izlase spēkosies ar Krieviju.

Tikmēr B apakšgrupas spēlē Somija ar 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) pārspēja Slovākiju. Savukārt Kanāda ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) uzveica Čehiju.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs B apakšgrupā līdere ir Kanāda, piecus punktus izcīnījusi Somija, trīs punkti ir Slovākijai, čehi nopelnījuši vienu punktu, bet Dānija pagaidām cīnās bez punktiem.

Pēc divām kārtām rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā atrodas kanādietis Taisons Džosts, kurš guvis divus vārtus un atdevis četras piespēles. Tikmēr Latvijas izlases uzbrucējs Erlends Kļaviņš ar tikpat vārtiem un vienu piespēli noslēdz pirmo desmitnieku.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet grupu vājākās komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu