Kuba brīva - revanšs sešatā! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ķīna notiekošā pārbaudes turnīra pusfinālā Latvijas sieviešu nacionālā komanda šodien uzvarēja Kubas valstsvienību un iekļuva finālā, kur rīt, visticamāk, mērosies spēkiem ar laukuma saimniecēm ķīnietēm.

Latvijas komandas centra spēlētājai Ievai Kubliņai gūstot 17 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, latvietes otrdien ar 72:61 revanšējās kubietēm par priekšsacīkstēs piedzīvoto zaudējumu (63:68).

Otrā pusfinālā Ķīnas basketbolistes šodien mērojas spēkiem ar Kanādu.

Ieva Kubliņa (centrā) ar katru spēli rāda arvien saturīgāku sniegumu.
Ieva Kubliņa (centrā) ar katru spēli rāda arvien saturīgāku sniegumu. Foto: AFI

Latvijas basketbolistes spēles pavedienu lielākoties turēja savās rokās, pretiniecēm uz mirkli ļaujot pārņemt vadību tikai trešās ceturtdaļas ievadā. Latvijas un Kubas spēkošanos noskatījās aptuveni 5000 skatītāju.

Pret Kubu savu labāko sniegumu pārbaudes spēlēs parādīja Santa Dreimane, kas guva 16 punktus, kamēr saspēles vadītāja Anete Jēkabsone-Žogota izcēlās ar 15 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Savu piederību komandas līderu pulkam, kārtējo reizi apliecināja Latvijas basketbola jaunā cerība Elīna Babkina, kas guva desmit punktus. Astoņi Zanes Tamanes kontā, seši - Zanei Eglītei.

Šodien laukumā sīku savainojumu dēļ neizgāja pamatsastāva uzbrucēja Gunta Baško, kā arī Liene Jansone, Aija Brumermane un Dace Cinīte. Tikai četras minūtes nospēlēja Ilze Ose-Hlebovicka, tāpēc uzvaru pār kubietēm latvietes faktiski izcīnīja tikai ar sešu (!) spēlētāju spēkiem.

Baško izlaidīs arī finālspēli, kamēr zem jautājuma zīmes ir Lienes Jansones dalība izšķirošajā turnīra spēlē.

Ar Ķīnas valstsvienību latvietes jau tikās pārbaudes turnīra priekšsacīkstēs un atzina bezierunu kapitulāciju ar 72:93. Ja neizdosies revanšs finālā, tad vēl viena iespēja būs augusta beigās, kad Rīgā sāksies vēl viens pārbaudes turnīrs, kurā bez Latvijas un Ķīnas piedalīsies arī spēcīgās Spānijas un Francijas valstsvienības.

Eiropas meistarsacīkstēs notiks Itālijā un sāksies 24. septembrī, bet pēc Rīgas turnīra mūsu komanda vēl aizvadīs vienu pārbaudes spēli ar Baltkrieviju un piedalīsies četru komandu turnīrā Beļģijā.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone - Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Eglīte, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu