"Liepājas lauvas" audzē muskuļus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Gatavošanos jaunajai sezonai ir sācis perspektīvais Latvijas basketbola klubs "Liepājas lauvas", kas pirmajā pārbaudes spēlē ar 82:84 savā laukumā zaudēja Ukrainas komandai "Odesa". Kurzemes vienības rindas nule pastiprinājuši vairāki spēcīgi basketbolisti, tostarp bijušie "baronieši" - Jevgeņijs Kosuškins un Stīvs Ričs.

Pārbaudes spēlē ar Odesas vienību rezultatīvākais liepājnieku rindās ar 13 punktiem bija Māris Citskovskis, kamēr Stīvs Ričs un Salvis Mētra guva pa 12.

Nākamajā sezonā "Lauvas" vēl nevarēs spēlēt Baltijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā, jo vēl nav uzbūvēta komandas jaunā spēļu zāle, toties jau pēc gada Liepāja varētu būt vērā ņemams spēks arī Baltijas arēnā.

Mareks Jurevičus (vidū) pagājušajā sezonā bija komandas līderis un kļuva par LBL regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju.
Mareks Jurevičus (vidū) pagājušajā sezonā bija komandas līderis un kļuva par LBL regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Foto: basket.lv

Pēc komandas direktora Edvīna Strika teiktā, sastāva komplektācija faktiski jau ir pabeigta. Ir gan jauni un iespaidīgi papildinājumi, gan, pats svarīgākais, ir izdevies saglabāt komandas iepriekšējo kodolu. Par spīti dažādiem piedāvājumiem, "lauvām" uzticīgi ir palikuši visi pagājušās sezonas modeļa līderi - Mareks Jurevičus, Klāvs Ansons, Vairis Pusaudzis, Māris Citskovskis un Jānis Graudiņš.

Par komandas lielākajiem pastiprinājumiem var nosaukt bijušos "Barons" komandas spēlētājus Jevgeņiju Kosuškinu un Stīvu Riču, kas Liepājas komandā savulaik jau ir spēlējuši. No "Ventspils augstskolas" ir iegūts saspēles vadītājs Renārs Zeltiņš, bet no Rīgas ASK - Salvis Mētra.

Esot panākta vienošanās ar pagājušajā sezonā ASV NCAA čempionātā spēlējušo Artūru Štālbergu, kā arī uz pārbaudes laiku ieradies bijušais "buks" Uldis Rudzītis, kurš pagājušajā sezonā spēlēja igauņu klubā Tartu "Fausto".

Pēc savainojuma izdziedēšanas "lauvu" rindas varētu pastiprināt arī bijušais Valmieras basketbola kluba spēlētājs Edgars Rēķis. No pagājušā gada sastāvā ierindā palikuši arī rezervisti - Artūrs Freimanis un Mārtiņš Kripševics.

31. augustā un 1. septembrī "Liepājas lauvas" aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Rīgas "Baronu/LMT".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu