«Valmiera» kā vienīgā no Latvijas komandām ar uzvaru sāk jauno BBL sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads, bkvalmiera.lv

Jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu trešdien no Latvijas komandām ar uzvaru sāka vienīgi «Valmiera», kas savā laukumā ar 82:55 (16:11, 15:15, 18:18, 33:11) pārspēja citu mūsu valsts vienību «Jēkabpils».

Maču starp abām principiālajām pretiniecēm «Jēkabpils» aizvadīja vien astoņu basketbolistu sastāvā, nespējot nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām bija Viktors Iļjins, bet 18 punktus pievienoja Kārlis Apsītis.

Savukārt «Jēkabpils» rindās 16 punktus iemeta Pāvels Veselovs.

Kā pēc mača, raksturojot savu spēlētāju traumas, izteicās «Jēkabpils» komandas galvenais treneris Edmunds Valeiko, Andrejs Šeļakovs un Oskars Virsis pašlaik atjaunojas no gūtajām traumām, bet par Artūra Dušeļa veselības stāvokli lielāka skaidrība būs nedēļas beigās.

Abas komandas spēlē B apakšgrupā, kuras vēl vienā cīņā starp divām Lietuvas vienībām trešdien Panevēžas «Lietkabelis» savā laukumā ar 89:67 (20:7, 28:20, 21:15, 20:25) pārspēja «Prienai».

Ar zaudējumu jauno BBL sezonu sāka divas Latvijas vienības, kas sacenšas A grupā, - šosezon ievērojami papildinātā «Barons kvartāls» un pagājušās sezonas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināliste «Jūrmala»/«Fēnikss».

Divkārtējais Latvijas čempions «Barons kvartāls» ar 87:104 (26:34, 27:20, 16:23, 18:27) savā laukumā zaudēja Lietuvas vienībai Pasvāles «Pieno žvaigzdes».

Rīdziniekiem ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Kaspars Kambala, 13 punktus sameta Kristaps Valters, bet pa 12 punktiem pievienoja Lauris Mizis un Dāvis Zonne.

Tikmēr jūrmalnieki ar 51:82 (18:28, 17:18, 4:17, 12:19) izbraukumā pārliecinoši piekāpās Igaunijas čempionvienībai Tallinas «Kalev»/«Cramo», kuras rindās šoreiz uz rezervistu soliņa palika Armands Šķēle.

«Jūrmala»/«Fēnikss» sastāvā 14 punktus iemeta Ervīns Jonāts, bet 13 punktus pievienoja Edgars Jeromanovs.

Vēl vienā A apakšgrupas cīņā 20 punktus sameta latvietis Sandis Silavs, bet viņa pārstāvētā Igaunijas vienība «Parnu» ar 70:74 (12:24, 15:18, 30:13, 13:19) piekāpās Tamperes «Pyrinto» no Somijas.

Silavs kļuva par savas komandas un arī visa mača otro rezultatīvāko spēlētāju, realizējot četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu metienu, trīs no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Tāpat Silavs izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un pieļāva piecas kļūdas, tiekot pie 20 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt vienīgajā C grupas cīņā starp divām Lietuvas vienībām trešdien Utenas «Juventus» ar 88:64 (20:19, 27:17, 25:15, 16:13) izbraukumā pieveica Ķēdaiņu «Ņevežis».

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas «Dinamo».

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - «Šiauliai», TU/«Rock» un «Ventspils» - BBL sacensībās iesaistīsies vien ar izslēgšanas spēlēm, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī «Ņevežis» komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā «Šiauliai» finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu «TonyBet», bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni «Ventspils», kas apstājās ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu