Ķīna ar vērienu atvērusi maku futbola zvaigžņu iegādei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēdējā laikā arvien aktīvāk pasaules futbola tirgū iesaistījusies Ķīna. Aizvien vairāk pazīstamu futbolistu savu karjeru turpina vai turpinās šajā valstī, kas gatava futbolistiem maksāt milzīgas naudas summas. Tādas Eiropā un citur pasaulē pat nefigurē.

Pēdējais no ievērojamiem darījumiem noslēgts šajās dienās. Pazīstamais kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness par 42 miljoniem eiro no Spānijas čempionāta vienības Madrides «Atletico» pārgājis uz Ķīnas grandu Guandžou «Evergrande», pārsitot šīs valsts transfēru rekordu.

Savā mājaslapā «Evergrande» komanda 29 gadus veco Martinesu raksturojusi kā «pasaules klases» spēlētāju. Viņš kļuvis par kārtējo futbolistu, kurš šoziem no Eiropas pārgājis uz ļoti turīgo Ķīnas superlīgu.

Martiness «Atletico» komandai pievienojās tikai pagājušā gada vasarā, kad par 35 miljoniem eiro pārgāja no Portugāles vienības «Porto».

Iepriekš šoziem skaļāko darījumu bija veikusi Dzjansu «Suning» vienība, kas par 28 miljoniem eiro no slavenā Anglijas kluba Londonas «Chelsea» iegādājās brazīliešu pussargu Ramirešu. Viņa alga sezonas laikā būs 13 miljoni eiro.

Tāpat «Evergrande» citai Ķīnas vienībai - Šanhajas SIPG pārdeva brazīliešu uzbrucēju Elkešunu par 20 miljoniem eiro.

Pagājušās nedēļās beigās, šīs nedēļas sākumā britu izdevums «The Telegraph» rakstīja: kāds Ķīnas futbola klubs savās rindās ļoti vēlas redzēt Anglijas premjerlīgas čempiones Londonas «Chelsea» kapteini Džonu Teriju, kuram gatavs maksāt 26,3 miljonus eiro gadā.

Vēl šis izdevums ziņo, ka Ķīnas komanda Dzjansu «Suning» ļoti vēlas pastiprināt sastāvu ar ambiciozās Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras «City» Kotdivuāras pussargu Jaja Turē, kam gada laikā piedāvāts nopelnīt 39,5 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka Turē pelnītu aptuveni 763 250 eiro nedēļā, kas ir divreiz vairāk nekā līdz šim. Ja šis darījums notiks, Turē kļūs par trešo vispelnošāko futbolistu aiz argentīnieša Lionela Mesi un portugāļa Krištianu Ronaldu.

Šanhajas SIPG, kuru vada bijušais Anglijas izlases galvenais treneris zviedrs Svens Gorans Ēriksons, esot gatava arī iegādāties Mančestras «United» zvaigzni Veinu Rūniju, taču viņš šādā karjeras pavērsienā neesot ieinteresēts. Arī par 33 miljoniem eiro sezonā.

Ķīnas superlīgas komandas ziemas transfēra logā spēlētāju pārejām iztērējušas 204 miljonus eiro, atpaliekot tikai no Anglijas premjerlīgas, vēsta portāls «Transfermarkt».

Transfēra logs Ķīnā būs atvērts līdz 26. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu