Velsas regbisti PK spēlē pretinieku laukumā pārspēj Angliju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Velsas regbisti Pasaules kausa spēlē sestdien pretinieku laukumā Londonas piepilsētā Tviknemā ar 28:25 pārspēja finālturnīra saimnieci Angliju.

Velsieši atspēlējās pēc zaudēta pirmā puslaikā 9:16 un vēlāk 21:25, izšķirošo piezemējumu Garetam Deivisam izdarot deviņas minūtes pirms spēles laika beigām. Velsai šī bija otrā uzvara un ar deviņiem punktiem komanda ieņem pirmo vietu A grupā.

Anglija nopelnīja bonusa punktu par zaudējumu, kas nepārsniedz septiņus spēles punktus un ar sešiem turnīra punktiem ir otrā. Trešā ar četriem punktiem ir Austrālija, kas aizvadījusi vienu spēli, bet Urugvajai pēc vienas un Fidži pēc divām spēlēm punktu nav.

Vēl sestdien B grupas spēlē Dienvidāfrika Birmingemā ar 46:6 uzvarēja Samoa un par spīti negaidītajam zaudējumam iepriekš Japānai, izvirzījās pirmajā vietā turnīra tabulā. Savukārt D grupas spēlē Līdsā Itālija ar 23:18 uzvarēja Kanādu. Šajā grupā ar deviņiem punktiem divās spēlēs vadībā ir Francija.

Finālturnīrā 20 komandas sadalītas četrās grupās pa piecām katrā. Divas labākās no katras grupas iekļūs ceturtdaļfinālā. A grupā spēlē Anglija, Fidži, Austrālija, Velsa un Urugvaja, B grupā - Dienvidāfrika, Samoa, Skotija, Japāna un ASV, C grupā - Jaunzēlande, Argentīna, Tonga, Gruzija un Namībija, D grupā - Francija, Īrija, Itālija, Kanāda un Rumānija.

Līdz 31. oktobrim, kad Tviknemā paredzēta finālspēle, notiks 48 mači 12 stadionos Anglijā, kā arī «Millennium» stadionā Velsas pilsētā Kārdifā.

Jaunzēlande PK ir uzvarējusi 1987. un 2011. gadā. Divas reizes par pasaules čempioni kļuvusi arī Austrālija (1991., 1999.) un Dienvidāfrika (1995., 2007.), bet vienreiz - Anglija (2003.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu