Jaunzēlandes regbija izlase PK sāk ar uzvaru pār Argentīnu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ar grūtu uzvaru Pasaules kausa finālturnīru regbijā svētdien iesāka pašreizējā čempione Jaunzēlande, ar rezultātu 26:16 (12:13) pārspējot Argentīnu.

Mačs bija ļoti saspringts un Jaunzēlande spēja veikt tikai divus piezemējumus, pārējos punktus sasitot ar soda sitieniem. Līdz ar to Jaunzēlande neieguva bonusa punktu kopvērtējumā, kas pienākas par četriem piezemējumiem mačā.

Šajā mačā tika pārspēts Pasaules kausa maču apmeklētības rekords. Dueli Vemblija stadionā Londonā noraudzījās 89 019 skatītāji.

Šīs abas komandas sacenšas C apakšgrupā, kuras pirmajā mačā sestdien Gruzija ar 17:10 pārsteidzoši pieveica Tongu. Vēl šajā grupā spēlēs arī Namībija.

Tāpat svētdien Pasaules kausu ar uzvarām iesāka arī Samoa un Velsas izlases.

Samoa ar 25:16 (14:8) pārspēja ASV sportistus. Neskatoties uz visiem centieniem, ASV izlasei šajā mačā pietrūka meistarības uz veiksmīgāku rezultātu.

Pirmajā B grupas cīņā sestdien Japāna sensacionāli ar 34:32 uzveica spēcīgo Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) izlasi. Turpinājumā turnīrā iesaistīsies arī Skotija.

Savukārt A grupā svētdien savās mājās Kārdifā uzvaru guva Velsa, kas ar 54:9 (28:9) pieveica Samoa. Uzvarētājiem trīs piezemējumus jau pirmajā puslaikā pamanījās veikt Korijs Alens.

Pirmajā šīs grupas spēlē piektdien Anglija ar 35:11 uzveica Fidži, bet vēlāk sacensībās iesaistīsies Austrālija.

Aizvadot viena apļa turnīru, ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupas pirmo divu vietu īpašnieces.

Uz šī gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanu 2009.gadā pretendēja četras valstis Anglija, Japāna, DĀR un Itālija, turklāt tas bija lielākais skaits vēsturē. Izšķirošajā balsojumā Anglija pārspēja Japānu, bet tās konkurentei tika piešķirtas tiesības rīkot 2019.gada finālturnīru.

Sacensības tiek rīkotas 13 stadionos - 12 no tiem atrodas Anglijā, bet «Millenium» stadions ir Velsas pilsētā Kārdifā. Fināls tiks aizvadīts «Twickenham» stadionā Londonā.

Turnīram automātiski kvalificējās 2011.gada Pasaules kausā apakšgrupu sacensībās pirmās trīs vietas ieņēmušās vienības. Pārējās astoņas komandas tika noskaidrotas kvalifikācijas sacensībās, pēdējo ceļazīmi iegūstot Urugvajai, kas izšķirošajā kārtā pieveica Krieviju un sacensībām kvalificējās pirmoreiz kopš 2003.gada.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu