Latvijas Trofi reidu čempionāta 1. posms noslēdzies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Madonas pusē ļoti pavasarīgs un silts laiks aizvadītajās brīvdienās pulcēja un lutināja kaislīgākos Latvijas Trofi reidu čempionāta dalībniekus un līdzjutējus.

Uz starta līnijas stājās teju 70 tehnikas vienības. Katrs ar savu pārliecību, izaicinājumu, motivāciju. Organizatori bija sarūpējuši ar garšu baudāmus svētkus dublī, ugunī un ūdenī rūdītiem sportistiem un arī tiem, kas vēlējās iepazīties ar bezceļu braukšanu Latvijas mežos un pļavās, pirms doties starptautiskos piedzīvojumos.

Lielākā daļa sportistu un sporta meistaru ir izvēlējušies migrēt uz Tūrisma kausa izcīņu – nu ko, novēlam veiksmi un interesantu sezonu.

Sportiskākā un izturīgākā klase - TR1, standarta auto tuvākā klase. Šeit gan jāpiebilst – tas tikai tā no malas pavirši raugoties izskatās – katram auto ir savi knifiņi, uzlabojumi, pielikumi, kaut kas ir noņemts un kopumā tas katrā atsevišķā posmā var būt priekšrocība vai gluži pretēji - kavēklis. Gandrīz katrs, kurš ir braucis Trofi reidu čempionātā, ir izdzīvojis tipiskās iesācēju kļūmes (arī piemērojot auto sportiskai bezceļu braukšanai), kuras izdodas novērst vien ar pieredzi – biežāk brauksi, vairāk uzzināsi, mazāk kļūdīsies. Taču jāatzīst – arī vairākus pudus sāls apēdušiem braucējiem reizēm mēdz gadīties kuriozi. Secinājums – rezultāts konkrētajā posmā ir atkarīgs no vairāku veiksmīgu komponenšu kopsummas – auto sagatavotība, ekipāžas spēja sadarboties, navigācijas iekārtu nevainojama darbība, zvaigžņu stāvoklis un visam līdzās – veiksme.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas Trofi reidu čempionāta 1. posmā TR1 klasē uzvaras laurus plūca Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu, aiz sevis atstājot pieredzējušus braucējus un sporta meistarus - Alvi Pētersonu un Aigaru Motivānu. Trešajā vietā - Andis Bankovičs ar stūrmani Kristīni Bankoviču.

Paralēli Latvijas Trofi reidu čempionāta 1. posmam norisinājās Signāls EM Trophy 2015 Tūrisma Kausa izcīņa. Pateicoties bezceļu burvim Edvīnam Baueram un katra dalībnieka personīgai izvēlei piedalīties un baudīt, šis pasākums pulcēja kuplu dalībnieku skaitu. Konkurence bija visnotaļ sīva – kā nu ne – vairāki sporta meistari, Latvijas Trofi reidu čempionātu uzvarētāji un ļoti pieredzējuši braucēji. Raugoties rezultātu tabulā, sacinājumi paši uzprasās - lai uzvarētu Tūrisma kausā, Tev vispirms ir jāiziet sporta klases rūdījums. Šoreiz 1. vieta Edvīnam Vansovičam ar stūrmani Gati Vidiņu. Otrā vieta - pat ļoti pieredzējušiem braucējiem - Arnim Pušam ar komandu - Alvi Reinšmitu, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu. Ne bez pieredzes arī 3. vietas ieguvēji - Andris Ustups, Ints Marcinkēvičs, Airita Ustupa un Rūdis Marcinkēvičs.

Latgales kauss 2015 (iepriekš zināms kā Dubļu ērglis) – šie braucēji skatītājus un līdzjutējus priecēja visu dienu. Baudot pavasara sauli un spītējot vējam par uzvaru Latgales kausa izcīņas pirmajā posmā vīri godam cīnījās. Trasē bija ko piedomāt un pasvīst pilotiem un arī stūrmaņiem, taču - kurš solīja, ka būs viegli?

LAK1 klasē (Mazais ērglis) 2014. gada sezonas uzvarētāji Vadims Seleckis un Sanita Selecka arī šogad jau pirmajā posmā piesaka nopietnu cīņu par uzvarētāju titula saglabāšanu - viņiem šodien 1. vieta. Sīvā konkurencē ar vienādu punktu skaitu otrajā vietā Tomas Land un Karlis Land, kaimiņu Igauņu ekipāža, kas ar prieku mērojas spēkiem ar latviešu rūdītajiem braucējiem, trešajā vietā atstājot Kristapu Raipali, Kārli Dauškanu un Edgaru Rēdeli.

LAK2 klasē (Lielais ērglis) uzvaru divu iebraucienu kopsummā pārliecinoši izcīnīja Ģirts Gailītis ar stūrmani Edgaru Miķelsonu. Savukārt 2. vietu neviens viegli atdot negribēja - ar vienādu iegūto punktu skaitu pārāki tomēr bija Andrejs Tračs un Raivis Klaviņš, aiz sevis, 3. vietā atstājot Mairi Jurku ar palīgiem Palkaunieku un Apsīti.

Foto: Publicitātes foto

CanAmTrophy LATVIA 2015 (kvadraciklu cīņas aplis) - šīs sacensības noteikti bija ar raksturu - īsta milžu cīņa, kas bija īsts pārbaudījums dalībniekiem un sniedza baudījumu līdzjutējiem un skatītājiem.

ATV Hobija klasē 1. vietu izcīnīja Jānis Kivlinieks, otrajā vietā atstājot Aivaru Vilcānu, savukārt viens no senākajiem Trofi reidu personāžiem Jānis Auziņš šoreiz trešais.

ATV sporta klasē absolūti pārliecinošu uzvaru izcīnīja pieredzējušais Kārlis Svārups. 2. vietā Intars Veigulis, trešajā vietā atstājot Eduardu Grāvīti.

Pavisam drīz – pēc divām nedēļām Lietuvā, Taurages apkaimē Latvijas Trofi reidu čempionāta 2. posms, NEZ Championship 1. posms, kā arī Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta Tūrisma kausa izcīņas 2. posms. Detaļas – pēc dažām dienām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu