Bajaruns: Tik daudz punktu nekad nebiju sakrājis, šī bija viena no labākajām sezonām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jozefs Polačeks, HC "Kladno"

Latvijas hokeja uzbrucējs Lauris Bajarūns, kuram nupat aizvadītā sezona Dānijas čempionātā bija viena no sekmīgākajām karjerā, ir apņēmības pilns iekļūt Latvijas izlasei dalībai gaidāmajā pasaules čempionātā, izteicās hokejists.

Pagājušajā vasarā Bajarūns centās iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo», taču neizturēja pārbaudes laiku. Turpinājumā viņš pievienojās jaundibinātā Latvijas kluba «Liepāja» sastāvam, bet septembrī uz pārbaudes laiku Dānijas spēcīgākās līgas klubam Hersholmas «Rungsted».

Šajā sezonā uzbrucējs 43 mačos izcēlās ar 19 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, bet «Rungsted» ieņēma septīto vietu regulārajā sezonā, turpinājumā septiņu maču duelī nepārvarot ceturtdaļfināla sēriju.

«Tik daudz punktu nekad sezonas laikā nebiju sakrājis. Pilnīgi noteikti šī bija viena no labākajām sezonām manā karjerā,» pauda spēlētājs, tomēr atzina, ka Dānijas čempionāts ir vājāks par Čehijas līgu, kurā viņš aizvadīja iepriekšējo sezonu. «Čehijas ekstralīga tomēr ir klasi augstāk, tomēr arī Dānijā līmenis ir pietiekami labs.»

«Sadzīves ziņā man vairāk patika Dānijā, kur viss notiek draudzīgāk. Čehijā cilvēki nerunā tik daudz angliski,» stāstīja uzbrucējs, apkopojot, ka pozitīvākas atmiņas snieguma ziņā ir no Dānijas, tomēr Čehijā bija augstāks līmenis.

«Sarunas ir iesāktas, bet pagaidām konkrētības vēl nav,» par nākamo sezonu izteicās Bajaruns.

Aptuveni nedēļu pēc sezonas beigām Dānijā Bajarūns pirmdien pievienojās Latvijas izlases treniņnometnei.

«Visi izlases treniņnometnē ir priecīgi par iespēju un uztver to pozitīvi. Man patīk jaunais treneris Aleksandrs Beļavskis, iepazinu viņu jau šosezon turnīrā Norvēģijā,» stāstīja Bajarūns. «Treniņnometnē jāparāda sevi no labākās puses un jācer, ka trenerim tas patiks, lai viņš uzskata, ka esmu īstais, ko ņemt uz pasaules čempionātu.»

Kā zināms, gatavojoties pasaules meistarsacīkstēm Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros Latvija sākotnēji divreiz izbraukumā spēkosies ar Baltkrieviju, cīņām risinoties 2. un 4.aprīlī. Turpinājumā 9. un 10.aprīlī «Arēnā Rīga» tiks uzņemta Francijas izlase, bet 17. un 18.aprīlī izbraukumā aizvadītas cīņas ar Norvēģiju.

Savukārt 24. un 25.aprīlī «Arēnā Rīga» gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu