IAAF tuvu izmeklēšanas noslēgumam par masveida dopingu Krievijas vieglatlētikā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) tuvāko trīs mēnešu laikā sāks piešķirt sodus Krievijas sportistiem, kuri iesaistīti dopinga skandālos, un pirmdien paziņoja, ka vēlas panākt soļošanas centra direktora atstādināšanu no sporta uz visiem laikiem.

IAAF un Starptautiskā antidopinga aģentūra (WADA) ir sākušas pilna apjoma izmeklēšanu par notiekošo Krievijas sportā kopš dokumentālās filmas par vadošo sportistu plaši izmantoto dopingu.

IAAF Antidopinga menedžeris Tomass Kapdevijels sacīja: «Mēs ceram, ka pirmie rezultāti attiecībā uz konkrētām personām nāks klajā tuvāko divu vai trīs mēnešu laikā.»

Viņš piebilda, ka IAAF varētu iesniegt apelācijas Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS) pret Krievijas Vieglatlētikas federācijas jau pieņemtajiem lēmumiem..

Process sākts pret Saranskas soļošanas centra direktoru Viktoru Čeginu, kurš trenējis vairāk nekā 20 sportistus, kuri pēdējos gados pieķerti dopinga izmantošanā.

Trīs no pieciem janvārī diskvalificētajiem soļotājiem bijuši olimpiskie čempioni, kuru treneris bijis Čegins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu