Anglijā šokēti par Rūnijam piespiesto diskvalifikāciju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlases uzbrukuma līderim Veinam Rūnijam piespriestā trīs spēļu diskvalifikācija ir netaisnīga, taču izlasei jāspēj bez viņa palīdzības pārvarēt 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīra grupu turnīru, uzskata vairāki pazīstami Anglijas futbola dzīves pārstāvji.

Šādu sodu 25 gadus vecais Rūnijs saņēma par nopelnīto sarkano kartīti kvalifikācijas turnīra piektdienas spēlē ar Melnkalni. Cīņā, kas Podgoricā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, Rūnijs nospēlēja rupji pret Miodragu Džudroviču, no aizmugures iesperot pretiniekam pa kājām.

Anglija vietu finālturnīrā sev garantēja, neskatoties uz neizšķirtu mačā ar Melnkalni.

"Tas ir milzīgs trieciens," uzskata bijušais Anglijas izlases uzbrukuma līderis Alans Šīrers.

"Tas nav trieciens tikai komandai, līdzjutējiem un futbola mīļotājiem, bet arī pašam Rūnijam, jo viņš saprot, kādu muļķību ir izdarījis."

"Lai arī kas viņu izlasē aizstātu, Anglijas komanda ir pietiekami spēcīga, lai bez Rūnija palīdzības pārvarētu grupu turnīru," piebilda Šīrers.

Anglijas Futbola asociācija (FA) tikmēr gaidīs oficiālu rakstveida apstiprinājumu UEFA paziņojumam un tikai pēc tam lems par apelācijas iesniegšanu. Neveiksmīgas apelācijas gadījumā Rūnija diskvalifikācija var tikt palielināta.

Fils Nevils UEFA lēmumu nosauc par joku

Tikmēr bijušais Rūnija komandas biedrs Mančestras "United" rindās Fils Nevils savā tvitera profilā UEFA lēmumu nosauca par joku.

"Rūnijs diskvalificēts uz trim spēlēm - tas taču ir joks. Ja tas būtu nīderlandiešu, spāņu, itāļu vai vāciešu spēlētājs, viņš noteikti nesaņemtu pat viena mača diskvalifikāciju," rakstīja pussargs.

Savukārt Totenhemas "Hotspur" vienības galvenais treneris Harijs Rednaps, kurš tiek uzskatīts par reālāko Anglijas izlases vadītāja Fabio Kapello aizstājēju, atbalstījis itāļu speciālista ieceri Rūniju neizmantot nevienā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta.

Rednaps: Rūnijam jābrauc uz finālturnīru

"Kapello tagad ir jāizvēlas. Ja es būtu izlases treneris, Rūnijs nepiedalītos nevienā pārbaudes spēlē," izteicās Rednaps. "Taču viņam noteikti jābrauc uz finālturnīru. Anglijai vajadzētu spēt izkļūt no grupas arī bez Rūnija, bet pēc tam izlases rīcībā būs viens svaigs un spēlēt ārkārtīgi gribošs uzbrucējs."

Tuvākā no Anglijas izlases pārbaudes spēlēm notiks 12.novembrī pret Spāniju.

Rūnijam tā būs kārtējā mācība

"Par UEFA lēmumu biju ļoti šokēts. Rūnijam tā būs ļoti, ļoti sāpīga mācība, ka šādi lietas laukumā kārtot nedrīkst. Jūtu viņam līdzi, taču noteikumi ir jārespektē," piebilda Rednaps.

Šī bija jau sestā nopelnītā sarkanā kartīte Rūnija spēlētāja karjerā.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs risināsies Ukrainā un Polijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu