Indriksons: Starkovu šobrīd nav ar ko aizstāt (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs ir Latvijā labākais sava aroda speciālists un šobrīd viņu nav ar ko aizstāt, uzskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

Runas par to, ka Starkovam jāatstāj amats, kārtējo reizi aktualizējās pagājušajā nedēļā, kad Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar rezultātu 0:5 kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai. Sešās kvalifikācijas cikla spēlēs Latvija tikusi vien pie četriem punktiem.

«Starkovam līgums ir līdz cikla beigām. Uzskatu, ka cilvēkam ir jāstrādā saskaņā ar vienošanos. Izņēmumi ir iespējami tikai ārkārtas situācijās. Šī tāda nav, jo runas, ka Starkovs netiek galā ar komandu, ir aplamas. Realitāte ir tāda, ka Latvijā par viņu labāka trenera nav. Par šo faktu gan nav ko priecāties. Viņš ir vienīgais no vietējiem treneriem, kurš kļuvis par Latvijas čempionu. Neviens no mūsu treneriem nav strādājis tāda kalibra ārzemju klubos,» ceturtdien Indriksons teica preses konferencē, kuru bija sasaucis, lai izklāstītu jaunāko informāciju par Starkovu.

Tiek runāts ar ārvalstu treneriem

«Lai mainītu, kāds ir jāliek vietā. Latvijā šādas kandidatūras pašlaik nav. Nākamā iespējamā darbība ir meklēt ārzemēs. Ir treneru loks, ar kuru tika un tiek runāts. Daudzas par mums spēcīgākas izlases ir eksperimentējušas ar ārzemju treneriem, taču visi šie mēģinājumi bijuši neveiksmīgi. Sevi pie citas valsts komandas labi piesaka tikai augstākās klases treneri, taču tādus nevaram atļauties. Līdz ar to es neredzu, ar ko Starkovu varētu aizstāt,» secināja Indriksons.

Viņš gan piebilda: «Ja rezultāti arī turpmāk būs slikti, esmu drošs, ka Starkovs pats iesniegs atlūgumu.»

Otrdien risinājās LFF valdes sēde, kurā viens no galvenajiem jautājumiem bija Starkova iespējamā nomaiņa. Indriksons atklāja, ka par Starkova atlaišanu balsojis vien futbola skolas «Metta» ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, kamēr septiņi biedri bijuši par trenera palikšanu amatā, bet divi atturējušies.

Neredz iemeslu, kāpēc Starkovs būtu jāmaina

«Valdes sēde bija asa un agresīva, jo ne visi domāja vienādi. Tas mani apmierina, jo tikai tā varam iet uz priekšu. Izskatās, ka pēc [LFF sporta direktora] Daiņa Kazakeviča paveiktā lielā darba mums beidzot ir laba jaunatnes attīstības programma, ar kuru nākotnē varam izvairīties no rezultātiem 0:5. Mēs ļoti strādājam pie vismaz 13 konkurētspējīgu futbolistu izveidošanas, un es ticu, ka tas nākotnē ir iespējams. Mačā pret bosniešiem redzēju uz laukuma cīņu, tāpēc runas par Starkova nespēju ir liekas. Neredzu iemeslu, kāpēc viņam būtu jāaiziet. Starkovam ir mūsu uzticība. Ceru, ka spēlētāji sadzirdēs - izlase ir tā vieta, kur katram jābūt 100% gatavam sasniegt maksimālo rezultātu,» pauda LFF prezidents.

Indriksons preses konferencē runāja arī par iespējamību, ka Latvijas futbola izlases sniegums neuzlabosies.

Latvijas izlase šobrīd atrodas savā vietā

«Protams, mēs neesam apmierināti ar izlases spēli un rezultātiem. Paskatīsimies, kā beigsies šis cikls, bet pašlaik trenera nomaiņa vienīgi nomaiņas pēc neko nedos. Varbūt vēlāk. Es zinu, ka neapmierināti ir arī līdzjutēji, taču es lūdzu visus pagaidīt, kā beigsies šis cikls. Mēs izdarīsim visu, lai arī šādos apstākļos tribīnes būtu pilnas. Ja pēc šā cikla beigām būsim zemāk par Lietuvu un Lihtenšteinu, jautājums par treneri būtu aktuāls. Uz doto brīdi atrodamies savā vietā,» viņš sacīja.

LFF prezidents uzskata, ka nākotnē Latvijas futbola izlasi būtu jātrenē kādam speciālistam ar pašmāju pieredzi.

«Nākotnes kontekstā šajā pozīcijā mēs varētu runāt par Tamazu Pertiju, Romanu Grigorčuku un Geriju Džonsonu. Pašlaik gan visas šīs runas ir liekas, jo Starkovam vienkārši nav attiecīga līmeņa spēlētāju, ar kuriem sasniegt augstus rezultātus,» uzskata Indriksons.

Gruzīns Pertijs vada Latvijas futbola čempionāta Rīgas komandu «Skonto», ukrainis Grigorčuks savulaik trenējis gan Daugavpils «Dinaburg», gan «Ventspils» komandu, bet anglis Džonsons bija Latvijas izlases galvenais treneris no 1999.gada septembra līdz 2001.gada pavasarim.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu