Soms Rautakallio pretendē uz ''Dinamo'' galvenā trenera amatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aapo Mannelin/jatkoaika.com

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri varētu kļūt Somijas speciālists Peka Rautakallio, liecina izdevuma "Sporta Avīze+" rīcībā esoša informācija.

57 gadus vecais treneris aizvadītajā sezonā strādāja ar Somijas klubu Pori "Assat", taču pašreiz viņš aktīvi runā ar Rīgas klubu.

Paredzams, ka Latvijas kluba trenera vārds būs zināms tuvākajā laikā.

Pēc regulārā čempionāta "Assat" ieņēma otro vietu Somijas čempionātā, taču izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā Rautakallio padotie ar 2-4 piekāpās Espo "Blues" vienībai.

Rautakallio vairākas sezonas bijis galvenais treneris arī Šveices augstākās līgas klubos un iepriekš minētajā "Blues" vienībā.

Savukārt savas hokejista karjeras laikā Rautakallio spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kļūstot par pirmo somu, kurš piedalījies Visu zvaigžņu spēlē.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo'' valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis otrdien atklāja, ka uz kluba galvenā trenera amatu šobrīd pretendē četri speciālisti.

Iepriekš "Dinamo'' galvenais akcionārs Juris Savickis norādīja, ka uz kluba vadītāja posteni ir 10 - 12 kandidātu, bet vēlāk vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs informēja, ka tādu ir seši.

Kandidātu vidū ir treneri no Skandināvijas, Ziemeļamerikas, kā arī Centrāleiropas, tomēr vārdus Rīgas "Dinamo'' valdes priekšsēdētājs neatklāj.

Iepriekšējās trīs sezonas par Rīgas "Dinamo'' galveno treneri strādāja 60 gadus vecais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kas nākamsezon trenēs Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu