Kasārs uzvar "Tour de France" devītajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā posmā otrdien uzvaru izcīnīja francūzis Sandī Kasārs no "Francaise des Jeux" komandas, savukārt kopvērtējumā par līderi kļuva spēcīgais Luksemburgas riteņbraucējs Endijs Šleks no "Saxo Bank" vienības.

Kasārs 204,5 kilometrus garo posmu, kurā neilgi pirms finiša bija četri lieli kāpumi, veica piecās stundās, 38 minūtēs un desmit sekundēs. Tāds pats laiks tika fiksēts arī spānim Luisam Sančesam no "Caisse d'Epargne" komandas un Itālijas riteņbraucējam Damjāno Kunego, kurš pārstāv "Lampre-Farnese Vini" vienību.

Tikmēr Šleks finišēja četru sportistu grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas sekundes. Šajā grupā bija arī pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" komandas.

Savukārt septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" vienības, kurš astotajā posmā svētdien piedzīvoja vairākus kritienus, otrdien ieņēma 18.vietu, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 50 sekundes.

Kopvērtējumā līderpozīciju pārņēma Šleks, bet turpat netālu ir Kontadors, kurš atpaliek 41 sekundi. Savukārt trešo vietu šobrīd ieņem spānis Samvels Sančess no "Euskaltel - Euskadi" vienības, kurš Šlekam zaudē divas minūtes un 45 sekundes.

Trešdien sportisti veiks 179 kilometrus garu desmitā posma distanci. Šajā posmā būs pa vienam pirmās, otrās un trešās kategorijas kāpumiem.

Jau ziņots, ka šī gada "Tour de France" velobrauciens noslēgsies 25.jūlijā Parīzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu