Kontadors atguvis cieņu un apbrīnu pret Ārmstrongu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divkārtējais daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Alverto Kontadors, vērojot septiņkārtējā tūres čempiona Lensa Ārmstronga cīņu, atguvis cieņu un apbrīnu pret viņu.

Ārmstrongs vienu no neveiksmīgākajām dienām savā karjerā piedzīvoja svētdien, kad "Tour de France" astotajā posmā piedzīvoja vairākus kritienus, finišējot gandrīz 12 minūtes aiz sacensību uzvarētāja Endija Šleka.

"Kad redzēju posmu televīzijā, domāju par visu, ko viņš savā karjerā sasniedzis," sacensību pirmās atpūtas dienas laikā pirmdien teica Kontadors. "Viņam ļoti nepaveicās, tomēr negribētos redzēt čempionu sacensības beidzam šādi. Tagad apbrīnoju Ārmstrongu vēl vairāk nekā iepriekš."

Pagājušajā sezonā abi riteņbraucēji brauca vienā komandā, un tad viņiem bija naidīgas attiecības. Pirms nepilna gada Kontadors izteicās, ka amerikāni nekad nav apbrīnojis un nekad to nedarīs.

No vēža atlabušais Ārmstrongs "Tour de France" triumfēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Savukārt 2009.gadā viņš atsāka sportisko karjeru.

Kontadors pirmo reizi velobraucienā triumfēja 2007.gadā. Gadu vēlāk viņa pārstāvētā "Astana" komanda dopinga skandālu dēļ netika uzaicināta dalībai sacensībās, bet pagājušajā gadā viņš atkal kļuva par labāko.

Pirms visiem smagākajiem kalnu posmiem pašlaik velobrauciena kopvērtējuma vadībā atrodas austrālietis Keidels Evanss, kurš par 20 sekundēm apsteidz Šleku. Kontadors līderim zaudē minūti un vienu sekundi, ieņemot trešo vietu, bet Ārmstrongs no Evansa atpaliek jau par 13 minūtēm un 26 sekundēm, ieņemot 39.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu