Kavendišam uzvara "Tour de France" piektajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" piektajā posmā ceturtdien ātrākais bija viens no vadošajiem britu sprinteriem Marks Kavendišs, kurš pārstāv "HTC - Columbia" komandu.

Kavendišs 187,5 kilometrus garo distanci veica četrās stundās, 30 minūtēs un 50 sekundēs, finišā sprintā apsteidzot vācieti Geraldu Cioleku no "Milram" vienības un "Sky Professional" komandas norvēģu riteņbraucēju Edvaldu Hāgenu, kurš tika klasificēts trešajā vietā.

Lielajā grupā, kurai tika fiksēts vienāds laiks ar uzvarētāju, kopumā finišēja 148 riteņbraucēji, tostarp arī pašreizējais kopvērtējuma līderis šveicietis Fabians Kanselara no "Saxo Bank" komandas, pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, kā arī septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack".

Kopvērtējumā vadību saglabāja Kanselara, kurš par 23 sekundēm apsteidz Džereintu Tomasu no "Sky Professional", bet vēl par 16 sekundēm atpaliek "BMC Racing" komandu pārstāvošais austrālietis Keidels Evanss.

Kontadors kopvērtējumā joprojām ieņem devīto vietu, līderim zaudējot minūti un 40 sekundes, savukārt Ārmstrongs saglabāja 18.pozīciju, no Kanselaras atpaliekot divas minūtes un 30 sekundes.

Piektdien sportisti veiks 227,5 kilometrus garu piektā posma distanci. Šis posms būs otrs garākais šā gada "Tour de France" velobraucienā, un tajā būs četri ceturtās kategorijas kāpumi.

Šā gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu