Petaki izcīna otro uzvaru šī gada "Tour de France" posmos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Savu otro uzvaru šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmos trešdien izcīnīja pazīstamais itālietis Alesandro Petaki no "Lampre-Farnese Vini" komandas.

Petaki, kurš uzvarēja velobrauciena pirmajā posmā, trešdien lielās grupas sprinta finišā bija ātrākais arī 153,5 kilometrus garajā ceturtajā posmā. Viņš distanci veica trīs stundās, 34 minūtēs un 55 sekundēs.

Ar tādu pašu laiku nākamajās vietās finišēja arī jaunzēlandietis Džulians Dīns no "Garmin - Transitions" vienības un "Sky Professional" komandas norvēģu riteņbraucējs Edvalds Hāgens.

Velobrauciena kopvērtējuma galvgalī situācija nemainījās. Līderis joprojām ir šveicietis Fabians Kanselara no "Saxo Bank", kurš par 23 sekundēm apsteidz Džereintu Tomasu no "Sky Professional", bet vēl par 16 sekundēm atpaliek "BMC Racing" komandu pārstāvošais austrālietis Keidels Evanss.

Joprojām kopvērtējumā devītais ir pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, bet septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" komandas arī pēc ceturtā posma saglabāja 18.vietu.

Kontadors no Kanselaras atpaliek par minūti un 40 sekundēm, bet Ārmstrongs līderim zaudē divas minūtes un 30 sekundes.

Ceturtdien sportisti veiks 187,5 kilometrus garu piektā posma distanci.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu