Ungāru gulašs, atdzesēts... (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2000

Ar lielisku uzvaru Kontinentālās kausa izcīņas finālturnīru ir noslēguši Latvijas čempioni "Rīga 2000", kas svētdien Sēkešfehervārā sagrāva laukuma saimniekus "Alba Volan" un kļuva par šā turnīra vicečempioniem.

Pirmoreiz par Kontinentālā kausa ieguvēju ir kļuvusi Krievijas komanda Toljati "Lada", kas šodien uzvarēja Šveices vienību "ZSC Lions".

Aleksejam Hromčenkovam gūstot divus vārtus un izdarot rezultatīvu piespēli, kā arī vēl vienu lielisku maču aizvadot Mārtiņam Raitumam, "Rīga 2000" šodien pārliecinoši ar 7:2 apspēlēja "Alba Volan".

Raitums atvairīja 27 no 29 metieniem, bet ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm katrs šodien izcēlās arī Andrejs Ignatovičs un Ģirts Ankipāns, kurš tika atzīts par labāko uzvarētāju rindās.

Lieliski spēlējošā Latvijas komandas pirmā maiņa "Alba Volan" vārtos šodien iemeta piecas no septiņām ripām.

Rīdzinieki pa pretinieku vārtiem izdarīja 34 metienus.

Foto: Rīga 2000

Spēles rezultātu devītajā minūtē pēc Hromčenkova (att.) un Igora Bondareva piespēlēm atklāja Ankipāns, bet drīz pēc tam pats Hromčenkovs, saņēmis piespēli no Ignatoviča, pārsvaru dubultoja. Abos gadījumos viesi realizēja skaitlisko vairākumu.

15. minūtē, kad "Rīga 2000" spēlēja skaitliskajā mazākumā, Mārtiņš Cipulis pamanījās "aizskriet" viens pret vienu ar ungāru vārtsargu, un jau 3:0!

Pirmoreiz Raitumu mājinieku pārspēja vēl pirmās trešdaļas 18. minūtē - 3:1.

Otrajā periodā vienīgos vārtus no Ignatoviča piespēles skaitliskajā vairākumā guva vakardienas mača varonis Bondarevs (uzvaras ripa pret ZSC Lions), un tad nāca trešā perioda sākums, kad tika salauzta arī pēdējā "Alba Volan" pretestība.

Foto: Rīga 2000

Jau perioda pirmajā minūtē Ankipāna (att.) un Vitālija Gončaruka saspēli ar precīzu metienu noslēdza Ignatovičs, bet pēc nepilnām trīs minūtēm savus otros vārtus spēlē guva Hromčenkovs (Ankipāns).

Astoņas minūtes pirms beigām savu iespēju izmantoja arī komandas ceturtā maiņa, kad Kaspars Saulietis pēc Alda Āboliņa un Kriša Grundmaņa piespēlēm realizēja jau ceturto skaitlisko vairākumu - 7:1.

Līdz spēles beigām mājiniekiem vēlreiz izdevās pārspēt lieliski spēlējošo Raitumu, taču tas nespēja izbojāt patīkamo uzvaras garšu.

Kā būtu, ja būtu... Ja ar Toljati "Lada" būt jāspēlē rīt, nevis sacensību pirmajā dienā, tad iznākums, iespējams, būtu pavisam cits...

Foto: Rīga 2000

Izšķirīgajā mačā par uzvaru turnīrā Krievijas superlīgas komanda šovakar ar 1:0 uzvarēja divkārtējos šīs trofejas ieguvējus Cīrihes "ZSC Lions" un kļuva par pirmo Krievijas komandu, kas uzvarējusi šajā turnīrā.

Uzvaras vārtus "Lada" guva tikai 12 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām. Krievu komandu šajā spēlē apmierināja arī neizšķirts, kā arī zaudējums ar minimālu vārtu starpību.

Par kausa ieguvēju ir kļuvis arī latviešu aizsargs Māris Jass, kurš tikai sezonas vidū no "Liepājas metalurga" pārgāja uz šo Krievijas komandu.

Kārtīgus komplimentus par Eiropas mērogā lieliski aizvadīto sezonu ir pelnījuši arī Latvijas čempioni "Rīga 2000", kas finālturnīrā izcīnīja divas skaistas uzvaras un kļuva par Kontinentālā kausa vicečempioniem.

Ungārijā rezultatīvākais "Rīga 2000" rindās bija Andrejs Ignatovičs (att.) - trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles, un viņš kļuva par rezultatīvāko arī visā finālturnīrā.

Otro vietu gan komandā, gan turnīrā kopumā ieņēma Aleksejs Hromčenkovs - 2+2.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu