"Rīgas lauvas" nerespektē Eiropu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Latvijas hokeja čempionvienība "Rīga 2000" sestdien Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrā otrajā spēlē spraigā cīņā ar 5:4 uzvarēja Šveices klubu Cīrihes "ZSC Lions". Neatkarīgi no pēdējo spēļu rezultātiem, rīdzinieki noslēgumā nevar pakāpties augstāk par otro vietu.

Mačs aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet pirmie pie panākuma tika divkārtējie šī turnīra uzvarētāji, kad mača septītajā minūtē rezultātu atklāja Jans Alstons no "ZSC Lions".

Pirmā perioda 13. minūtē Andrejs Ignatovičs vairākumā panāca izlīdzinājumu 1:1, bet vēl pēc nepilnām trim minūtēm no Alekseja Hromčenkova Piespēles Ignatovičs guva arī savus otros vārtus un izvirzīja vadībā jau Latvijas čempionus - 2:1.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē Alsons izmantoja divu vīru skaitlisko vairākumu un panāca 2:2, bet vēl pēc 58 sekundēm - Mikaēls Kārlbergs, atkal vairākumā, panāca 3:2 "ZSC Lions" labā. Līdzīgi notikumi risinājās otrās trešdaļas izskaņā, taču šoreiz šveiciešiem bija divi noraidījumi nepilnu divu minūšu laikā un "Rīga 2000" to spēja lieliski izmantot - spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem, precīzs pēc Toivo Sūrso piespēles bija Georgijs Pujacs, bet 25 sekundes pirms trešdaļas noslēguma pēc Aigara Ciprusa piespēles vairākumu izmantoja Mārtiņš Cipulis, otro reizi šajā spēlē izvirzot vadībā rīdziniekus - 4:3.

Pēdējās trešdaļas otrajā minūtē tikai četras sekundes pēc Armanda Bērziņa noraidījuma kārtējo vairākumu izmantoja šveicieši - 4:4 panāca Daniels Šteiners.

Tomēr tas vēl nebija viss - Latvijas čempioni spēja izraut uzvaru, pēc tam, kad 53. minūtē pēc Vitālija Gončaruka piespēles precīzs bija Igors Bondarevs. Arī uzvaras vārti tika gūti vairākumā - "Rīga 2000" hokejistiem tobrīd laukumā bija divu vīru pārsvars.

Interesanti, ka četras no piecām Latvijas komndas iemestajām ripām, ir aizsardzības spēlētāju nopelns.

"Rīga 2000" rezerves vārtsargs Mārtiņš Raitums atvairīja 27 no 31 pretinieku metiena.

Citā sestdienas spēlē Māra Jasa pārstāvētais Krievijas superlīgas klubs Toljati "Lada" arī spraigā cīņā ar 4:3 pārspēja mājinieku ungāru vienību "Alba Volan". Šajā spēlē visi vārti tika gūti komandām spēlējot vairākumā.

Šodien pulksten 18.00 pēc Latvijas laika, Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīra trešajā spēlē Latvijas čempioni tiksies ar "Alba Volan".

Ja "Rīga 2000" uzvarēs ungārus un "Lada" spēs panākt vismaz neizšķirtu mačā ar "ZSC Lions", tad Rīgas hokejisti kļūs par Kontinentālā kausa izcīņas vicečempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu