Svaigās asinis "Ventspils" dzīslās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Laukumā debitējot komandas jaunajam saspēles vadītājam Enikem Klemonsam un pēc vairākiem gadiem tajā atgriežoties Mārim Ļaksam, Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" šodien Baltijas Basketbola līgas spēlē pārliecinoši apspēlēja "Valmieras/Lāčpleša alus". Zaudējumu izbraukumā piedzīvoja arī "Bumerangs/ASK".

Cerības, ka vidzemniekiem izbraukumā izdosies parādīt kaut nedaudz no tā, ko viņi paveica pirmā apļa duelī Valmierā (67:72), ievērojami mazināja komandas līdera Aksela Vairoga nespēlēšana savainojuma dēļ un "Ventspils" šajā mačā norullēja viesus ar 110:62.

Pa ceturtdaļām - 25:17, 28:11, 28:14, 29:20.

Latvijas čempioniem šī bija 15. uzvara sezonā, kas turnīra kopvērtējumā tā ļāva nostiprināties trešajā vietā.

Pirmo oficiālo spēli ventspilnieku rindās aizvadīja amerikāņu saspēles vadītājs Enike Rikijs Klemonss, kurš ar 20 punktiem kļuva par rezultatīvāko savā komandā, turklāt jaunos komandas biedrus apgādāja ar deviņām rezultatīvām piespēlēm - 2p 2/4, 3p 3/7, sm 7/7.

"Ventspils" komandā beidzot atkal spēlēja īsts ventspilnieks (!), jo pēc vairāku gadu prombūtnes, mājās ir atgriezies Māris Ļaksa, kurš pret Valmieru guva 11 punktus (2p 5/5), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

17 punkti un sešas atlēkušās bumbas Kristapa Purņa rēķinā (3p 5/9), bet ar 12 punktiem (2p 6/8) un sešām bumbām zem groziem izcēlās Pāvels Veselovs.

Rezervē šoreiz palika pamatsastāva vīri Jānis Blūms un Raitis Grafs, kuriem nozīmīga loma būs ULEB kausa grupu turnīra pēdējā spēlē - nākamotrdien Berlīnē ar vietējo "Alba".

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 58, Valmiera - 32.

Rezultatīvākais zaudētājiem ar 20 punktiem bija Edgars Reķis, bet 11 punktus guva Renārs Zeltiņš. Interesanti, ka abus šos spēlētājus "Ventspils" uz šo sezonu ir izīrējuši Valmieras komandai.

Septiņas rezultatīvas piespēles Edija Šlesera kontā.

Valmierieši pēc šī zaudējuma turnīra tabulā ir noslīdējuši uz astoto vietu.

Vēl vienu zaudējumu šodien BBL turnīrā piedzīvoja pastarīši Gulbenes "Bumerangs/ASK", kas izbraukumā ar 72:80 piekāpās pirmā sešinieka komandai - Ķēdaiņu "Nevežis".

Pa ceturtdaļām - 22:26, 19:12, 23:22, 8:20.

Gulbenes komandai tā bija 15. neveiksme sezonā. Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 24 punktiem bija Ingus Bankevics.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu