"Rīga 2000" - desmit ripas lietuviešiem! (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2000

Ar skaistu uzvaru Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas C grupas turnīru vakar Elektrēnos noslēdza Latvijas čempionvienība "Rīga 2000", kas vairāk nekā pārliecinoši apspēlēja laukuma saimniekus "Energija" hokejistus. Rīgas hokejistiem pirmā vieta grupā un pirmoreiz komandas vēsturē iespēja turpināt cīņu sacensību trešajā kārtā.

Jau otrajā spēlē pēc kārtas "hat trick" gūstot "Rīga 2000" rezultatīvākajam spēlētājam Artim Ābolam, Rīgas komanda uzvarēja lietuviešus ar iespaidīgu un pavisam "apaļu" rezultātu 10:0.

Pa periodiem - 2:0, 4:0, 4:0.

Foto: Rīga 2000

Trīs vārtus šajā spēlē iemeta arī rīdzinieku jaunais talants Kaspars Daugaviņš (att.), bet Artūru Irbi, kas pirmajās divās trešdaļās Latvijas komandas vārtus nosargāja neskartus, tajā skaitā arī pēc "Energija" soda metiena, pēdējās 20 minūtēs aizstāja slovāks Matušs Košturs, kurš tāpat palika "sausā".

Vēl pa vienai ripai lietuviešu vārtos iemeta Toivo Sūrso, Georgijs Pujacs, Kaspars Saulietis un Kristaps Sotnieks. Sūrso bija vienīgais, kurš guva vārtus katrā no trim Kontinentālā kausa spēlēm.

Otro vietu C grupā šodien nodrošinājā Polijas "GKS Tychy", kas pēdējā mačā spēlēja neizšķirti 4:4 ar Bukarestes "Steaua" un ierindojās augstāk, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai.

Kontinentālā kausa izcīņas trešās kārtas sacensības no 18. līdz 20. novembrim notiks Slovēnijā un "Rīga 2000" pretinieki būs Baltkrievijas, Francijas un Slovēnijas čempioni - attiecīgi Minskas "Junostj", "Grenoble" un Jeseņices "Acroni".

Četru komandu trešās kārtas miniturnīra uzvarētāji iegūs tiesības spēlēt Kontinentālās kausa izcīņas superfinālā, kas notiks Ungārijā. Vietu finālčetriniekā jau ir rezervējusi Šveices komanda "Zurich Lions", krievijas superlīgas klubs Toljati "Lada" un laukuma saimnieki no Šēkešfēhevāras pilsētas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu