Latviešu "tornis" Bruno liek drebēt leišu neptūniem (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SEB Baltijas basketbola līgas pirmās divīzijas izbraukuma spēlē BK "Ventspils" ceturtdien izbraukumā pieveica Klaipēdas "Neptunas". Spēle ar lietuviešiem bija ventspilnieku pēdējā spēku pārbaude pirms ULEB kausa pirmā ceturtdaļfināla mača ar "Hemofarm", kas notiks otrdien.

Brentam Raitam gūstot 20 punktus, bet Bruno Pētersonam pievienojot vēl 14, BK "Ventspils" izbraukumā guva virsroku pār "Neptunas" ar 79:69. Pirmo ceturtdaļu kurzemnieki zaudēja ar 22:26, bet izšķirošo pārsvaru panāca nākamajās desmit minūtēs, kuras uzvarēja ar 19:9. Tā bija kurzemnieku astotā uzvara BBL turnīrā, kas praktiski garantē vietu pirmajā četriniekā un iespēju pavasarī piedalīties Baltijas līgas pirmās sezonas "Final four".

Raits šajā mačā realizēja septiņus no 11 divpunktu metieniem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, tomēr īpašas uzslavas pelnījis pasaulē garākais latvietis - Bruno Valdis Pētersons. Nespēlējot Mārtiņam Skirmantam, kurš spēlē pret Šauļiem atsvaidzināja vaiga kaula savainojumu, Pētersons uzreiz un labi iejutās spēlē, un zem groziem viņam nebija pretinieku. Ja nu vienīgi viņš pats.
Brunis (att. pa labi) sasniedza ļoti augstvērtīgu precizitāti no spēles - septiņi no deviņiem divpunktu metieniem, kā arī savāca septiņas atlēkušās bumbas. Telefonsarunā ar TVNET sporta apskatnieku komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks uzteica arī Pētersona pašaizliedzību, kurš turpināja cīnīties arī pēc tam, kad bija dabūjis sitienu pa galvu.
Kā pastāstīja Muižnieks, spēle arī kopumā bija ļoti agresīva un laukuma saimnieki maksimāli centās izmantot sava laukuma priekšrocības. "Lai arī Klaipēdā neizdevās atsevišķas lietas, lielos vilcienos esmu apmierināts ar savas komandas sniegumu, jo spēle patiešām nebija no vieglajām," Muižnieks pauda apmierinātību, atgriežoties no izbraukuma mača Lietuvā. Ventspilniekiem svešajā laukumā neveicās ar tālmetieniem - tikai trīs precīzi no 16, kamēr mājinieki realizēja deviņus no 30. Tomēr pacietīgā spēle aizsardzībā arī šoreiz nesa augļus, turklāt varēja paļauties uz garajiem - Raitu un Pētersonu groza tiešā tuvumā. Tā bija jau otrā "Ventpils" uzvara pār "Neptunas" šajā sezonā. Maikls Lenzlijs uzvarai pievienoja vēl 12 punktus un sešreiz rezultatīvi asistēja, bet Džastina Lava rēķinā 10 punkti. Zaudētāju rindās visvairāk - 15 punktu guva viesspēlētājs Antonio Grants. Kā informēja Muižnieks, atpakaļ uz "Ventspils augstskolu" ir nosūtīts Renārs Zeltiņš, bet vismaz uz spēlēm ar "Hemofarm" komandas sastāvā paliek Kristaps Purnis. Ierindā būs arī Mārtiņš Skirmants un iespējams, ka Jānis Blūms varēs palīdzēt komandai. 100% ir skaidrs, ka ceturtdaļfinālā nespēlēs Arnis Vecvagars, kurš turpina ārstēt hronisku kājas savainojumu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu