Sākas "Ventspils naftas kauss" (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ventspilī sākas ikgadējais starptautiskais basketbola turnīrs "Ventspils naftas kauss", kurā bez mājiniekiem "Ventspils" basketbolistiem startēs arī Lietuvas vienība "Lietuvos Rytas", Krievijas klubs "Ural Great" no Permas un sacensību debitanti Vloclavekas "Anwil" no Polijas.

Šodien turnīra pirmajā spēlē pulksten 18 tiksies "Ventspils" un "Ural Great", bet pēc šā mača pulksten 20 laukumā dosies "Lietuvos Rytas" un "Anwil" basketbolisti. Kā šonedēļ preses konferencē norādīja "Ventspils" kluba direktors Ralfs Pleinics, vēlmi startēt turnīrā bija izrādījusi zviedru komanda "Plannja Basket" un Krievijas klubs "Arsenal" no Tulas, tomēr priekšroka dota spēcīgākajai "Anwil" vienībai, kuras rindās dalībai turnīrā pieteikti arī latviešu basketbolisti Gatis Jahovičs un Rinalds Sirsniņš. "Lietuvos Rytas" savukārt pārstāv Latvijas izlases saspēles vadītājs Roberts Štelmahers un Ķēstutis Šestoks, kas pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu "Ventspils" rindās. "Ventspils" sastāvs dalībai turnīrā "Ventspils naftas kauss": Pāvels Veselovs, Aigars Vītols, Maikls Lenzlijs, Džastins Lavs, Ivars Timermanis, Kristaps Purnis, Mārtiņš Skirmants, Arnis Vecvagars, Uģis Viļums, Renārs Zeltiņš, Edgars Rēķis un Aksels Vairogs. Turnīrs "Ventspils naftas kauss" pirmo reizi tika sarīkots 1998.gadā, un tajā uzvarēja Krievijas komanda Maskavas CSKA. "Ventspils" palika trešajā vietā. Gadu vēlāk mājinieki jau bija otrie, bet uzvarēja "Lietuvos Rytas". Arī 2000.gadā labākie izrādījās "Lietuvos Rytas", bet "Ventspils" ieņēma trešo vietu. 2001.gadā mājinieki beidzot šajā turnīrā uzvarēja, otro vietu atstājot CSKA klubam. 2002. un 2003.gadā "Ventspils naftas kausu" ieguva "Ural Great", abas reizes mājiniekus atstājot otrajā vietā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu