Sevastova sasniedz Uhaņas WTA dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: DON EMMERT/AFP

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien sasniedza Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālu.

Sevastova duetā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas dubultspēļu otrās kārtas mačā ar 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja čehieti Luciju Hradecku un Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu, kuras turnīrā bija izliktas ar astoto numuru.

Pirmajā setā sākumā abi dueti apmainījās ar izmantotām breika iespējām, savukārt izšķirošais bija desmitais geims, kurā Latvijas un Krievijas duets vēlreiz guva punktu pretinieču servē. Savukārt otrajā setā Sevastova un Pavļučenkova nokļuva iedzinējos ar 1-3, tomēr ātri atspēlējās, pēcāk panākot taibreiku. Tajā pēc astoņām izspēlēm rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču tad trīs punktus pēc kārtas guva Sevastova ar pārinieci, svinot panākumu.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 190 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste tiksies ar ķīnietēm Jinjinu Duaņu un Jafaņu Vanu, kuras turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Sevastova un Pavļučenkova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja spānieti Laru Arruavarrenu un Dariju Juraku no Horvātijas.

Zīmīgi, ka Sevastova (WTA 19.) svētdien šī paša turnīra vienspēļu pirmajā kārtā ar 2-6, 3-6 zaudēja tieši Pavļučenkovai, kura rangā ir 39.vietā. Sevastova viņu vēl nekad savā karjerā nav uzvarējusi, ciešot septīto neveiksmi.

Tikmēr dubultspēlē abas tenisistes kopā spēlēja arī ASV atklātajā čempionātā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas apstājās dubultspēļu otrajā kārtā. Tāpat Ostapenko cieta neveiksmi vienspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Uhaņas tenisa turnīrs norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu