Novickis par Porziņģi: Šādus spēlētājus jāmēģina iegūt savā īpašumā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis, kurš aizvada savu pēdējo sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, ir pārliecināts, ka Kristaps Porziņģis vēlēsies palikt Dalasas "Mavericks" sastāvā. 

23 gadus vecais Porziņģis maiņas darījuma rezultātā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" komandas nonāca "Mavericks" vienībā, kur varēs spēlēt ar slovēņu brīnumbērnu Luku Dončiču un vienu no saviem basketbola elkiem Novicki.

"Saprotams, ka mēs neveiktu šo darījumu, ja domātu, ka viņš ies prom," ESPN norādīja Novickis. "Cerams, ka viņam patiks tas, ko viņš šeit ieraudzīs, un ka viņš pilnībā atlabs un labi spēlēs Dalasas komandas sastāvā."

Porziņģis kopā ar Novicki pavadīja laiku, piedalījās treniņos 2017. gada vasarā "NBA Africa" turnejas laikā Dienvidāfrikas Republikā. 

"Ja ir tāda iespēja, šādus spēlētājus vienkārši jāmēģina iegūt savā īpašumā. Cerams, šis solis ļaus mums virzīties uz priekšu. Redzēsim, kas notiks tālāk un kā Kristapam būs ar veselību," teica Novickis. 

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails uzskata, ka Porziņģis ar Dončiču varētu veidot līdzīgu duetu, kāds savulaik bija Novickis ar Stīvu Nešu.  

"Viņš ir pietiekami mobils, lai darbotos kā spēka uzbrucējs. Var spēlēt arī centra spēlētāja pozīcijā," sacīja Novickis. "Viņš ir kustīgs, bloķē metienus, spēlē ar muguru pret grozu. Pirms viņš guva savainojumu Porziņģis rādīja lielisku basketbolu. Viņam ir laba darba ētika,  viņš ir labs puisis."

Ziemeļamerikas medijos izskanējušas runas, ka gaidāmajā vasarā Porziņģis ar "Mavericks" varētu parakstīt vien kvalifikācijas līgumu, kas līgā būtu bezprecedenta gadījums. 2020. gadā latvietis kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, ko arī basketbolists vēloties panākt. 

"Mavericks" savu vienīgo čempiontitulu izcīnīja 2011. gadā. Togad izcili spēlēja Porziņģa bērnības elks vācietis Dirks Novickis, kurš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu