UEFA nesatraucas par 2020.gada Eiropas čempionāta rīkotājvalstu nekvalificēšanos finālturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džordžio Marčeti
Džordžio Marčeti Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) nesatraucas par faktu, ka vairākām nākamā gada Eiropas čempionāta rīkotājvalstīm neizdosies iekļūt finālturnīrā.

"Esmu pārliecināts, ka vietējie futbola fani spēs novērtēt šo pasākumu arī bez savas izlases līdzdalības," teica UEFA ģenerālsekretārs Džordžio Marčeti.

Pagaidām zināms, ka no 12 rīkotājvalstīm finālturnīrā noteikti nespēlēs Azerbaidžāna, bet šāds pats liktenis draud arī Rumānijai, Ungārijai, Skotijai un Īrijai, visām martā aizvadot "play-off" kārtu, kurā tiks sadalītas pēdējās četras ceļazīmes.

Ņemot vērā, ka UEFA mēģina nodrošināt rīkotājvalstīm iespēju spēles aizvadīt savās mājās, kā arī vēl četras vietas finālturnīrā ir brīvas, Marčeti neslēpa, ka sestdien Bukarestē gaidāmā izloze būs pavisam citādāka nekā iepriekšējos gados.

Tikmēr UEFA ieņēmumu operāciju vadītājs Filips Margrafs atklāja, ka nākamajā trešdienā pārdošanā nonāks vēl viens miljons biļešu uz spēlēm, kurās piedalīsies līdz šim 20 kvalificējušās komandas.

Margrafs atklāja, ka pirmajā biļešu pārdošanas vilnī 1,5 miljoni biļešu tika izķertas lielā ātrumā, bet kopējais pieprasījums pēc tām pārsniedza 19 miljonus. Tāpat nākamā gada čempionātā faniem būs iespēja sekot līdzi visām spēlēm EURO 2020 mobilajā aplikācijā, kurā arī būs iespējams lejuplādēt digitālo mača biļeti.

Paredzēts, ka gandrīz visas rīkotājvalstis atbalstītājiem nodrošinās bezmaksas transportu spēļu dienās.

Finālturnīram šobrīd jau kvalificējušās Beļģija, Itālija, Anglija, Vācija, Spānija, Ukraina, Francija, Polija, Šveice, Horvātija, Nīderlande, Krievija, Portugāle, Turcija, Dānija, Austrija, Zviedrija, Čehija, Velsa un Somijas, kurai šī būs debijas reize Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

2020.gada Eiropas čempionāts sāksies 12.jūnijā Romā, bet fināls paredzēts mēnesi vēlāk Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu