NHL apskatnieks skaidro, kāpēc Merzļikins saņems lielāku algu nekā Korpisalo (192)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Ārons Porclains (Aaron Portzline) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta Studija" izskaidrojis, kāpēc Elvis Merzļikins saņems lielāku algu nekā Jonass Korpisalo.

"The Athletic" žurnālists pastāstīja, ka abiem vārtsargiem bijusi iespēja vērsties arbitrāžas tiesā, ja viņus neapmierinātu no kluba puses piedāvātie līgumi. Tomēr abi hokejisti piekrituši Kolumbusas "Blue Jackets" nosacījumiem.

Porclains uzsvēra, ka Merzļikina statistikas rādītāji šosezon ir krietni labāki par Korpisalo iespēto, līdz ar to "Blue Jackets" kluba vadoņi bijuši teju spiesti piedāvāt lielāku naudas summu latviešu vārtsargam.

Merzļikins vienojās ar "Blue Jackets" komandu par divu gadu līgumu un astoņu miljonu ASV dolāru atalgojumu (trīs miljoni dolāru pirmajā sezonā, pieci miljoni otrajā gadā).

Savukārt Somijas vārtsargs ar Kolumbusas klubu vienojās ar divu gadu un 5,6 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Porclains pauda pārliecību, ka, ņemot vērā abu vārtsargu augsto līmeni, nevar izslēgt arī maiņas darījuma iespēju. Viņš prognozē, ka Korpisalo tiks aizmainīts uz citu komandu.

"Manuprāt, tuvojas maiņas darījums. Es domāju, ka tas notiks ātrāk nekā vēlāk. Domāju, ka pirmo aizmainīs Korpisalo. Ticu, ka "Blue Jackets" šo darījumu var uzlabot savu sastāvu."

Tāpat apskatnieks skaidroja, ka 2021. gadā gaidāmajā paplašināšanās draftā, kad NHL pievienosies komanda no Sietlas, "Blue Jackets" pieejamo spēlētāju sarakstā var iekļaut latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, sastāvā paturot Merzļikinu un Korpisalo.

""Blue Jackets" priecājas par jauno līgumu. Arī Elvis par to priecājas. Viņš telekonferencē pēc līguma parakstīšanas atklāja, ka Kolumbusā jūtas gaidīts un mīlēts, kā arī ir pateicīgs pilsētai par doto iespēju. Nav šaubu, ka arī Kolumbusa var pateikties Latvijai par šo lielisko spēlētāju un personību," sacīja Porclains.

"Manuprāt, Elvim ir visas iespējas kļūt par, kā mēs to saucam šeit štatos, "rokzvaigzni". Viņam ir atbilstoša personība, kā arī Elvis vēlas kļūt labāks. Elvis tic, ka viņš savu potenciālu var realizēt Kolumbusā," teica apskatnieks.

Kopumā savā NHL debijas sezonā Merzļikins laukumā izgāja 33 spēlēs, 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu. Viņš arī aizvadīja piecas "sausās" spēles.

Korpisalo šīs sezonas sākumā bija "Blue Jackets" pirmais vārtsargs un pirmo reizi karjerā tika izraudzīts dalībai NHL visu zvaigžņu spēlei, taču traumas dēļ viņš tajā nepiedalījās.

Pēc neveiksmīgā sākuma NHL debijas sezonā, Merzļikins izmantoja Korpisalo traumu savā labā. Latvijas vārtsargs uzlaboja savu sniegumu, kļūstot par vienu no līgas līderiem vairākos statistikas rādītājos.

Komentāri (192)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu