Pīrss: Bertāns izvēlējās spert biznesa soli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikas sporta medijos aizvien tiek apspriesta Dāvja Bertāna izvēle neatgriezties laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas turpinājumā. Savu viedokli šajā jautājumā paudis arī kādreizējais Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Pols Pīrss. 

Pīrss gan savas karjeras spožākos gadus aizvadīja Bostonas "Celtics" komandā, ar kuru 2008. gadā kļuva par NBA čempionu. 2014./2015. gada sezonā viņš spēlēja Bertāna pārstāvētajā "Wizards". 

Bertāns lēmumu nepiedalīties sezonas turpinājumā pieņēmis domājot par nākotni, jo šovasar viņš kļūs par brīvo aģentu. Latvijas izlases spēlētājs gan būs kopā ar komandu un Orlando aizvadīs treniņus.

"Wizards" pilnībā atbalsta Bertāna lēmumu un aktīvi cīnīsies par viņa paturēšanu.

"Associated Press" vēsta, ka, nepiedaloties astoņos mačos, Bertāna alga šosezon būs par 600 000 ASV dolāru (aptuveni 533 000 eiro) mazāka. Taču gadījumā, ja "Wizards" iekļūs izslēgšanas spēlēs, viņš kopumā varētu zaudēt ap 900 000 ASV dolāru (aptuveni 800 000 eiro).

"Tas ir biznesa solis," ESPN pārraidē "The Jump" sacīja Pīrss. "Teiksim tā, ka Vašingtona Orlando nekļūs par čempioni. Bertāns šogad bija viens no visvairāk progresējušākajiem spēlētājiem. Starpsezonā viņam būs iespēja tikt pie lielas naudas."

Bertāns NBA aizvadījis četras sezonas. Šī viņam ir pirmā Vašingtonas kreklā un pagaidām pārliecinoši veiksmīgākā karjerā. Viņa aģents Artūrs Kalnītis iepriekš izteicās, ka šādu lēmumu nebija grūti pieņemts. 

"Ja viņš dosies uz Orlando un nesvarīgā mačā iedzīvosies savainojumā vai saslims ar Covid-19, viņa vērtība varētu kristies," uzsvēra Pīrss. "Mūsdienās NBA spēlētāji ir biznesmeņi. Esmu drošs, ka viņu atbalsta draugi, ģimene, aģents. Tas ir teicams biznesa manevrs. Ar jauno līgumu viņš nopelnīs lielu naudu."

Iepriekš gan neizprati par šādu Bertāna lēmumu pauda viens no Orlando "Magic" komandas līderiem Evans Furnjē, kurš latvietim veltīja kritiku

Bertāns šosezon vidēji mačā guvis 15,4 punktus, savācis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists izceļas trīspunktu metienu precizitātē, kur kopā ar Nemanju Bjelicu no Sakramento "Kings" dala septīto vietu ar 42,4% precīzu trīspunktnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu