"Sabres" maiņas darījumā iegūst NHL zvaigzni Stālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Stāls
Ēriks Stāls Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju maiņas darījumā Bufalo "Sabres" komanda ieguvusi kanādiešu uzbrucēju Ēriku Stālu.

Maiņas darījumā pretējā virzienā uz Minesotas "Wild" komandu pārcēlies 29 gadus vecais zviedru uzbrucējs Markuss Johansons, kurš šosezon "Sabres" sastāvā 60 spēlēs guva 9 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli.

35 gadus vecais Stāls šosezon "Wild" rindās regulārajā čempionātā 66 mačos guva 19 vārtus un izpildīja 28 rezultatīvas piespēles. Viņš komandā bija trešais labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt izslēgšanas turnīra spēlēs četros mačos Stāls guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Stāls karjerā aizvadījis 16 sezonas NHL, piedalījies 1240 mačos regulārajā čempionātā un sakrājis 1021 punktu (436 vārti + 585 piespēles).

Starp šobrīd aktīvajiem spēlētājiem Stāls ir septītais pēc NHL regulārajā čempionātā aizvadīto spēļu skaita, sestais gūtajos vārtos un astotais rezultativitātes punktos.

Stāls šogad sesto reizi karjerā piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē (2007., 2008., 2009., 2011., 2018. un 2020. gadā).

Pērn februārī Stāls un "Wild" vienojās par divu gadu līgumu un 6,5 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Jau vēstīts, ka ģenerālmenedžera pienākumi uzticēti "Sabres" biznesa administrācijas vecākajam viceprezidentam Kevinam Adamsam, kurš amatā nomainījis Džeisonu Boterilu.

Būdams vēl spēlētājs, Adamss kopā ar Stālu palīdzēja Karolīnas "Hurricanes" komandai 2006. gadā izcīnīt Stenlija kausu.

2006. gada NHL izslēgšanas spēļu turnīrā Stāls bija rezultatīvākais spēlētājs ar 28 punktiem (9 vārti + 19 piespēles).

Stāls septiņas sezonas bija "Hurricanes" kapteinis. Viņš karjeras laikā bijis kapteinis vai kapteiņa asistents 12 no 16 sezonām NHL.

Viņš ir viens no sešiem aktīvajiem NHL pārstāvjiem "Trīs zeltu klubā" ("Triple Gold Club") - 2006. gadā izcīnīts Stenlija kauss, 2007. gadā pasaules čempionāta zelts un 2010. gadā olimpisko spēļu zelts.

Kā zināms, Latvijas hokejistam Zemgum Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzās līgums ar "Sabres", tādējādi viņš kļuvis par neierobežotu brīvo aģentu.

26 gadus vecais Girgensons šosezon 69 mačos guva 12 vārtus un veica 7 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu