FHB priekšsēdētājs Baskovs asi vēršas pret Baltkrievijas sportistu solidaritātes fondu (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: belta.by

Baltkrievijas Hokeja federācijas (FHB) priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs vērsies pret Baltkrievijas sportistu solidaritātes fondu, kas veicināja 2021. gada pasaules čempionāta atcelšanu Minskā. 

Pirmdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome pieņēma lēmumu atcelt pasaules čempionāta spēles Minskā. Pagaidām gan nav zināms, kas aizstās Baltkrieviju. 

Baskovs iepriekš nav slēpis savas simpātijas pašpasludinātā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmam un ir kaislīgs viņa atbalstītājs. Piedalījies arī Lukašenko atbalsta pasākumos. 

FHB priekšsēdētājs vērsies pret Baltkrievijas sportistu solidaritātes fondu, kas mudināja atcelt pasaules čempionātu Baltkrievijā. Īpaši asi viņš nosodījis baltkrievu bijušos sportistus. 

"Jūs esat nodevēji," izdevumā "tut.by" citēts Baskovs, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību novembrī uzbrukumā Ramanam Bandarenkam, kurš no gūtajām traumām mira. 

"Es gribu personīgi uzrunāt tā sauktā sportistu solidaritātes fonda pārstāvjus. Īpaši jau bijušos profesionālos sportistus. Šodien jūs svinat uzvaru, atņemot baltkrievu tautai īstus svētkus. Tagad gan vairs nevarat saukt sevi par baltkrieviem. Jūs esat nodevēji," uzsvēra Baskovs. "Jūsu dēļ tika zaudēts pasaules čempionāts. Pirmkārt, to zaudēja tūkstošiem bērnu, kas spēlē hokeju. Šo 17 dienu laikā, kad notiek pasaules čempionāts, mūsu valsts varēja piesaistīt ne tikai pasaules hokeja zvaigznes, bet arī ļoti daudzus jauno puišu elkus visā pasaulē, arī desmitiem tūkstošu ārzemju līdzjutēju un simtiem mediju pārstāvju, kuri varētu pārliecināties par Baltkrievijas neticamo skaistumu, mūsu cilvēku viesmīlību un drošību mūsu valstī."

Baskovs uz nenoteiktu laiku ir iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā

"Čempionāta rīkošana Minskā varēja dot impulsu ne tikai bērnu sporta attīstībai, bet arī tūrisma nozarei un pilsētas infrastruktūrai," sacīja Baskovs. "Diemžēl IIHF noteiktā procedūra neparedz apelācijas iespēju."

Vienīgo reizi pasaules čempionātu Baltkrievija uzņēmusi 2014. gadā. Toreiz turnīru kopumā apmeklēja vairāk nekā 640 000 skatītāju jeb vidēji mačā 10 001 cilvēks. Tas aizvien ir trešais apmeklētākais pasaules čempionāts. 

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu